• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Оловна тежест дроп-шот BOMB! 5 бр

Модел:
965926003
Наличност:
Очаква доставка
Цена
3.20лв.
с ДДС 3.20лв.
Описание

Наистина популярна тежест за дроп-шот с цилиндрична форма, благодарение на специалната скоба, която позволява безвъзлово свързване, като смяната на тежестта или регулирането на височината на примамката ще отнеме изключително кратко време. Този тип тежест позволява добри и прецизни хвърляния, осигурява ефективно и добро представяне на силиконовата примамка.

Благодарение на своята форма, обикновено не се закача в препятствия и може да бъде наклонена по различни начини върху влакното. Цилиндрите се предлагат с различни тегла, така че съществуват много възможности за употреба. Независимо дали планирате да ловите риба чрез метода дроп-шот с малки примамки или желаете да използвате големи примамки BOMB!, тези тежести няма да ви подведат. Опаковката съдържа 5 броя.

Цилиндричните оловни тежести дроп шот са най-добри при риболов в затревени водоеми. Техният тънък цилиндрообразен дизайн им позволява да се плъзгат и излизат от тревата с лекота и по този начин предотвратяват увисването. Тънкото им цилиндрично тяло ги прави неподходящи за скалисти участъци, тъй като е много лесно да се вклинят в малки скални пукнатини.

Кога дропшотът е правилната тежест?

Вярвате или не, формата на оловото има огромно значение при риболова. Дропшот оловата са едни от най-ефективните и прецизни риболовни приспособления, разработвани някога. С тях няма значение дали ловите с жива стръв или с мека пластмасова примамка. Формата е от значение и тя може да бъде различна – топче, капка или цилиндър.

Дропшотът като такъм и метод за спинингов риболов е известен и успешно използван в Америка и Европа отдавна, въпреки че все още не е получил дължимата популярност сред родните спинингисти. На първо място, защото дроп-шотът не изисква строго проверена техника от риболовеца и прощава много грешки, които са типични за начинаещите.

Освен това методът на ловене с Dropshot е доста закачлив и често, особено когато хищникът е пасивен, се превръща в най-доброто средство за улавянето му. Основните трофеи при риболов с такива такъми в нашите водоеми са костур и щука. Дропшотът е доста прост механизъм. Цялото оборудване с помощта на карабинер или примка е прикрепено към основната, често плетена корда.

Що се отнася до избора на материал – съществуват два варианта – олово и волфрам. Тежестите с цилиндрична форма, направени от олово са много по-евтини, отколкото волфрамовите, а при обичайни условия на ловене разлика в материалите не се забелязва. Единствено си заслужава да похарчите повече пари за волфрамови, ако ловите на значителна дълбочина и искате да се възползвате от по-високата им чувствителност.

Предлагаме ви комплект от 5броя оловни тежести Bomb, оборудвани със специална скоба, позволяваща безвъзлово свързване. Цилиндрите BOMB! Dropshot roller са представени в богат асортимент по отношение на теглото. Тежестите варират от 3,5 до 18гр.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти