• Джиг глава Delphin BOMB! / 5бр
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Джиг глава Delphin BOMB! / 5бр

Наличност:
В наличност
Модел:
667050010
Производител:
DELPHIN
Цена
5.20лв.
с ДДС 5.20лв.

Описание

Спининг серията BOMB изработена от Delphin е нов вид продукти на риболовния пазар, специално направени за зъбатите хищници. Тази тежест предлага висококачествено хвърляне на примамката, заедно с изключително острата и твърда кука MUSTAD. Различни размери глави и куки могат да бъдат комбинирани с Delphin BOMB!

Риболовът с джиг примамки е отдавна утвърден сред спинингистите, а днес е и един от най-популярните. Ако сте от риболовците, които често практикуват този метод на риболов, то Джиг глава Delphin BOMB! в комплект от 5 броя ще ви бъде много полезна. Моделът се предлага в огромно разнообразие от размери и тегло, комбинирани с острата и твърда кука MUSTAD.

Какво представлява джиг примамката?

Джигът е дънен риболов с помощта на предно заредени изкуствени примамки. Джиг монтажите също включват потъващи оловни тежести - „прибираща се каишка“, „Каролайн“, „дроп-шот“ и др. Анимацията на стръвта във водния стълб се извършва от спининг въдица и макара.

Като примамки се използват силиконови и неопренови имитации на хранителни обекти на хищниците, както и фантастични примамки, наречени мандула. Основните видове риби, които се ловят с джиг примамка са щука, костур, берш и сом. Поради спецификата на този риболов, към всички съоръжения се налагат определени изисквания. Съществуват някои разлики между риболова с джиг от брега и от лодка.

Видове джиг тежести

В джига се използват два основни типа тежести - джиг глава и олово с две уши ("чебурашка"). В джиг главата куката е плътно запоена в товара и е едно цяло с него. Кука (единична, т.нар. офсетна или двойна) е прикрепена към чебурашката с навиващи се пръстени. Класическата джиг глава се закача на повод или без, а на куката се поставя силиконова стръв. След това куката на главата се изважда. Благодарение на твърдата връзка, този монтаж подсича рибата много по-добре.

Напоследък най-популярни са сгъваеми, "спортни", чебурашки, кука, към която оловото се поставя върху разхлабена закопчалка, издърпана от тежестта. Оловните джиг ригове използват плъзгащи се тежести с форма на куршум или тежести с въртящ се кръг във формата на капки, пури, конуси.

Джиг глава Delphin BOMB! може да се поръча във вариант на теглото от 5 до 30 грама. Необходимо е да маркирате желания вариант, когато създавате своята поръчка.

Видео

Препоръчани продукти