• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Микро джиг глава Delphin BOMB! / 5 бр

Модел:
665010001
Наличност:
В наличност
Цена
4.00лв.
с ДДС 4.00лв.

Описание

Спининг серията BOMB изработена от Delphin е нов вид продукти на риболовния пазар, специално направени за зъбатите хищници. Тази джиг глава предлага висококачествено хвърляне на примамката, заедно с изключително острата и твърда кука MUSTAD. Различни размери глави и куки могат да бъдат комбинирани с Delphin BOMB!

Защо да изберете Delphin BOMB?

Марката DELPHIN ви дава възможност да закупите комплект от 5 броя микро джиг глави от серията BOMB. Можете да избирате между богат асортимент от размери на главата и куката, като при поръчка, е необходимо да маркирате желаната опция. Защо да поръчате и какво е специфичното при микроджиг главите? Нека разберем.

Много рибари са чували за Micro Jig примамките, но малцина могат да направят разлика между този вид ловене и класическия джиг или ултра лайт. Microjig е както такъм, така и вид дънен риболов. Той е разновидност на джиговия риболов, при който се използват най-леките глави и малки примамки. От там идва и микро компонентът в термина.

Ограничението на микро джига по отношение на теглото и размера е много условно и чисто индивидуално понятие. За по-добро разбиране на въпроса обаче, ще се ограничим до предел на теглото на главата до 5 g и дължина на примамките до 5 см включително. Микро джиг е популярен сред рибарите като по-достъпният вариант на ултралайта.

За него не са нужни специален вид примамки, както е при обикновения ултра лайт. Тук всичко е много по-просто, удобно и в болшинството случаи – много по-ефективно. Този метод на риболов не изисква постоянни финансови инвестиции. Трябва еднократно да закупите нормален комплект въдица-макара-влакно и това ще сложи край на сериозните разходи. Примамките за микроджигинг струват стотинки.

Колкото и да е странно, няма толкова много опции за примамки в микроджиговете. Това е най-вече различна приставка, монтирана на шарнирно оборудване с окачване на тежестта през ухото  или на джиг глава. И ако в конвенционалния джиг предимствата на шарнирната платформа са очевидни, то в микро джига не всичко е толкова ясно.

Използването на тежест с уши има смисъл, защото с нея е възможно да се постигне максимално замятане. Главата DELPHIN BOMB гарантира качествено хвърляне на примамката при лов на щука и други сладководни хищници. Джиговете от серията са оборудвани с изключително острата и твърда кука MUSTAD.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти