• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Комплект поводи от неръждаема стомана с вирбел се и повод BOMB! 7 влакна | 75бр/35см/9,12,15кг

Модел:
101002079
Наличност:
В наличност
Цена
34.00лв.
с ДДС 34.00лв.

Описание

Изгоден комплект, състоящ се от популярни дължини и капацитет при поводите, разнообразие, което ви позволява да изберете правилния за всички ситуации при риболов на хищник.

Флуорокарбоновият монтаж е изработен от 100% флуорокарбон. Благодарение на това вие правите примамката невидима и също така можете да сте сигурни, че зъбите на хищника няма да пробият вашия повод. Флуорокарбоновата повод е мек и лек, но благодарение на специалната си гранулирана композиция е устойчива. Манипулацията с него е много лесна и приятна. В допълнение към това, неговият състав позволява представяне на примамката на ненадминато ниво дори и на най-внимателните хищници.

От едната страна на повода BOMB!  има вирбел, а от другата страна има карабинка.

Комплект поводи от неръждаема стомана с вирбел се и повод BOMB! 7 влакна | 75x/20,30,40cm/12kg

Този удобен комплект включва:

 • 25 х 35 см/9 кг
 • 25 х 35 см/12 кг
 • 25 х 35 см/15 кг 

Размери на вирбелите и карабинките към линиите:

 • 35см/9кг - вирбел #8, Карабинер #0
 • 35см/12кг - вирбел #6, Карабинер #1
 • 35см/15кг - вирбел #5, Карабинер #2

Какво е по-добро от един висококачествен повод? Комплект поводи от серията BOMB на словашката марка Delphin. Поводите са изработени от неръждаема стомана с флуорокарбонови монтажи. От всяка страна са оборудвани с вирбел и карабинка за максимално бърза смяна на монтажа. Комплектът включва поводи с различен капацитет: 9, 12 и 15кг.

Свойства и функции на поводите

Поводите са един от най-важните елементи на риболовното оборудване. Те изпълняват редица функции, с което повишават надеждността на риболова, а също така допринасят за чувствителността на такъма.Начинаещите риболовци често не са напълно наясно с важността на параметрите и характеристиките на този аксесоар.

Опитните рибари, манипулирайки работните свойства, материала и геометричните размери на поводите, използват този компонент на оборудването, за да решат резултата от риболова в положителна посока дори при много капризно поведение и следователно слабо ухапване от страна на рибата.

Поводът се инсталира върху въдицата между оловото и куката, прикрепен към основното влакно. Неговата роля е да осигури незабележимостта на подаване на примамката, както и да предпази основното влакно на такъма с плувката и товара от скъсване и безвъзвратна загуба. Това може да се случи при две условия - закачане на всякакви препятствия във водата или захапване от трофей, способен да смаже монтажа.

Поводът е по правило по-тънък от основата. Обикновено се използват монофилни влакна за поплавъчни монтажи, чието натоварване на скъсване, както и техният диаметър, са с порядък по-малък от параметрите на основната линия. Поводите са по-тънки от основата, а при избор на аксесоар в цвета на водата или основата на дъното са много по-незабележими от основната корда.

Дължината на повода варира в зависимост от активността на рибата и условията на риболов. Трябва да отбележим, че колкото по-дълъг е поводът, толкова по-ниска е информативната му способност относно кълването, но в същото време така такъмът е по-малко плашещ за рибата. Ето защо при висока активност на рибата се използват къси поводи с размери от 10 до 25 см. Ако рибата е пасивна, ухапванията са нестабилни и неизразителни, дължината на елемента се увеличава и може да варира от 2 до 50 см, а в някои случаи и повече.

Видео

Препоръчани продукти