• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Повод от флуорокарбон BOMB!

Наличност:
В наличност
Модел:
917500935
Производител:
DELPHIN
Цена
3.40лв.
с ДДС 3.40лв.

Описание

Флуорокарбоновият монтаж е изработен от 100% флуорокарбон. Благодарение на това, вие правите стръвта си невидима, както и можете да сте сигурни, че зъбите на хищника няма да прегризат влакното ви. Флуорокарбоновото влакно е меко и леко, но благодарение на специалната си гранулатен състав, то е много устойчиво. Благодарение на това, боравенето с него е лесно и приятно. В допълнение на това, съставът му позволява представянето на стръвта на едно ненадминато ниво – дори и с най-предпазливите хищници.

Има вирбел от едната страна на влакното BOMB!, а от другата страна има карабина. Във всяка опаковка има по две части от това влакно.

Размер на вирбела и дължина на повода:

  • 35cm / 9kg- вирбел # 6, карабина # 1
  • 35cm / 13kg- вирбел # 5, карабина # 2
  • 45cm / 18kg- вирбел # 4, карабина # 2

Колкото и хармонично и с вкус да са избрани макарата, въдицата, влакното и дори стръвта с джиг глава, все пак има поне един елемент, чийто грешен избор може напълно да обезсмисли всички предходни усилия. Това обикновено е поводът. В почти всяка ситуация и при лов на всякакъв хищник, е удачно да се използва флуорокарбонов монтаж. Ние препоръчваме флуорокарбон за спининг DELPHIN BOMB.

С какво флуорокарбоновите поводи са по-добри?

Когато говорим за качествени монтажи, днес за щастие има какво да се избере. Като най-добри материали се открояват: флуорокарбонът, стоманата и титанът. Поводите от различни материали имат различни особености. Срещат се твърди и неособено твърди,  здрави и по-малко надеждни, груби и деликатни, с памет и почти без такава, силно и слабо забележими във водата.

На фона на цялото разнообразие от материали обаче, използването на флуорокарбон за поводи няма алтернативи. Той е най-добър във всички случаи, освен при лов на големи миноуси, когато е по-добре да се използва твърда стомана, за да се намали броя на припокриванията на тройника за влакното.

Отлични камуфлажни свойства

Теорията уверено казва, че поради коефициента на пречупване на светлината, същият като този на водата, флуорокарбонът като материал е практически невидим във водата. В действителност, това не е съвсем вярно, тъй като различните степени на мътност трябва да дават собствено пречупване, а при флуоровъглерода то винаги е постоянно. Което съвсем не означава, че отличното му камуфлажно свойство е под съмнение.

Способността на флуорокарбона да остане почти незабележим осигурява реално увеличаване на ухапванията. Определено флуорокарбонов повод трябва да се избира винаги, когато камуфлажът играе специална роля в лова - в чиста вода, на малки дълбочини, за пасивни риби и т.н.

В съвременния спининг риболов флуоровъглеродните поводи се използват без алтернатива при лов на костур и сом. И това е не само защото тези хищници са изключително предпазливи, а по-скоро, дори защото те не са в състояние да захапят влакното, така че няма смисъл да загрубява монтажът.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти