• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Титаниев повод BOMB !

Модел:
917400420
Наличност:
В наличност
Цена
10.20лв.
с ДДС 10.20лв.

Описание

Титаниевият повод е най-добрият повод от който някой рибар може да се нуждае. Внушителността и топ качество атрибутите му са напълно нормални характеристики на този продукт. Поводът е специален поради изключителната си мекота, както и непреклонната си устойчивост срещу остри зъби и други пречки.

Благодарение на тези му качества, всякаква манипулация с него е много лесна и приятна. В допълнение на всичко това, композицията на материала той позволява появата на примамката на горното ниво дори и на най-предпазливите хищници.

Има и вирбел от едната страна на повод BOMB!, а от другата има карабинка. Има две бройки от този повод във всеки пакет. 

Размер на вирбела и дължина на повода:

  • 20 см/4кг – вирбел# 14, карабинка # 000, 7 нишки
  • 20 см/7кг – вирбел # 14, карабинка # 00, 7 нишки
  • 30 см/9кг – вирбел # 8, карабинка # 0, 7 нишки
  • 35 см/12кг – вирбел # 6, карабинка # 1, 7 нишки
  • 45 см/17кг – вирбел # 5, карабинка # 2, 7 нишки
  • 45 см/20кг – вирбел # 4, карабинка 2, 7 нишки

Предлагаме ви Титаниев повод BOMB, оборудван с вирбел и карабинка. Дизайнът предлага бърз монтаж и лесна смяна на повода при нужда. Титаниевата нишка се откроява с изключителна гъвкавост и здравина. Идеален за риболов на щука и други зъбати хищници, поводът може да се избере в различни дължини и устойчивост на натоварване. Моля, маркирайте опцията, която искате да закупите.

Каква е ролята на повода в риболова?

Използването на повод в риболова е личен избор на всеки рибар. За някои той е съществена част от оборудването, но за други е опционален допълнителен детайл. Основна задача на повода е да имитира поведението на малка рибка, с която се храни хищникът. Поводът се движи свободно във водата, което не може да се каже за влакно, натоварено с оловна тежест.

Имайки предвид острите зъби на щуката и другите хищници, поводът е почти невъзможно да бъде прегризан. За производството на поводи обикновено се използва здрав и устойчив на износване метал. Знаейки това, ще ви бъде лесно да решите дали имате нужда от комплект от два повода BOMB, или можете да минете без тях.

Предимства на титаниевите поводи

Поводите, направени от титаний имат значителни предимства пред продуктите от други видове метали. На първо място титанът е изключително лек метал. Специфичното му тегло е наполовина по-малко от това на стоманата. Благодарение на това качество, титаниевият повод по никакъв начин не влияе на "плаваемостта" на примамките.

На второ място е силата. Титановите сплави, в сравнение с желязото, имат по-добри якостни характеристики. Въз основа на това титаниевите поводи могат да бъдат направени по-тънки, като в същото време изобщо не губят силата си. На трето място, титановите поводи нямат "памет", тоест постоянна деформация след прекратяване на действието от страната на товара.

На практика това означава добра гъвкавост на каишката с отлична устойчивост. Например от титаниев повод с дебелина 0,4 мм може да се направи 6 мм пръстен и да се завърже с двоен възел. След като се развърже, телта ще остане права. Титаниевият повод BOMB не се страхува от завои при улов на зандер, щука и други хищни риби.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти