Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Аксесоари за макари

Съвременните риболовни макари са високотехнологични, надеждни и дълготрайни механизми. Въпреки привидно миниатюрния си размер, те са в състояние да издържат на значителни натоварвания, не се плашат от активен улов и игра с огромни трофейни риби. За правилното им съхранение и пренасяне, сме подготвили специална селекция от първокласни аксесоари.

Какво да очаквате от раздела?

Като ключов компонент на въдицата, макарата изисква специални условия на пренасяне и съхраняване. Макар да е по своята същност здрав механизъм, тя подлежи на механични повреди при падане от известна височина, особено върху камъни, каквито преобладават по поречията на реки и други водоеми. Все пак някои техни детайли са направени от пластмаса.

С подходящите грижи макарите за въдици служат повече от един сезон, радвайки риболовците с безупречен ход и моментално активиране на фрикционната спирачка след закачване на риба. И все пак те имат един особено опасен враг - самият рибар. Според статистиката повечето повреди на макари не се случват по време на риболов, а по време на събиране, транспортиране и съхранение на оборудването.

Падане върху камъни или бетон, както и в багажника на автомобила на рибаря, когато макарата попадне под резервната гума или тежка чанта, хвърлена небрежно. Подобни и много други фактори могат, в най-добрия случай, да доведат до нужда от основен ремонт на макара, а в най-лошия се стига до закупуване на нова.

В каталога ни са представени два превъзходни модела чанти за макари на словашката марка DELPHIN от сериите Area REEL Carpath и NAVIQ. И в двата случая имаме подсилени калъфи с ергономична форма, безупречни шевове и изключително здрави ципове. Приятният им външен вид е просто допълнителен бонус.

Практичните аксесоари за съхранение на макари са с размер, позволяващ безопасно транспортиране на няколко от макарите ви до мястото на ловене и обратно по пътя към вкъщи. Текстурираната и плътна материя, както и уникалната вътрешна конструкция няма да позволяват по ценните механизми да се появи дори драскотина. В никакъв случай не подценявайте важната роля на защитния аксесоар.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ