• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin CompoLite 20 6+1

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
286039200
Производител:
DELPHIN
Цена
100.00лв.
с ДДС 100.00лв.
на 12 вноски по 9.84 лв.

Описание

COMPOLITE е друг член на нашето семейство леки макари, проектирани специално за спининг риболов, но тя може да се използва и при риболов на плувка или лек фидер риболов. Тя е с предавателно съотношение от 5,1:1, а 7-те лагера гарантират безпроблемната употреба. Тялото на макарата е изработено от композитен карбонов материал, което я прави изключително лека, като едновременно с това запазва максималната ѝ здравина.

Основата на вътрешния механизъм е изпробвана и тествана, което прави макарата много надеждна и тя предлага изключително представяне. Макарата е с лека алуминиева шпула. Но закупуването на допълнителни шпули не е проблем. Те могат да бъдат изработени и от метал. Металната дръжка, с удобна ръкохватка от EVA пяна, може да се използва както с лява, така и с дясна ръка. Скобата е устойчива и здрава. Действието на скобата е много тихо и плавно.

Стандартният модел се състои от комбинация на метални и карбонови шайби, което прави затягането и отпускането на много бързо и ефективно. По отношение на дизайна, COMPOLITE е красива макара с матов черен завършек и различни елементи от матирана мед. Тя незабавно се превръща в украшение за всяка пръчка или в съкровище сред оборудването на всеки модерен рибар.

Технически параметри:

  • Модел: Delphin COMPOLITE 20
  • Капацитет на линията mm / m: 0,14 / 310, 0,16 / 230, 0,18 / 190
  • Предавателно число: 5.1: 1
  • Лагери: 6 + 1
  • Тегло: 235гр

По-голямата част от макарите в продуктовата ни гама са универсални, подходящи за различни методи на риболов. Delphin CompoLite 20 6+1 е от малкото модели, разработени специално за спининг, но няма да е грешка ако решите да я използвате също при лек фидер или при риболов на плувка. За да ви убедим, че си заслужава да я закупите, нека разгледаме каква трябва да бъде идеалната спининг макара.

Каква трябва да бъде идеалната спининг макара?

На първо място възниква въпросът за цената на продукта. Спининг макарите се предлагат в много широк ценови диапазон, като цената обичайно се определя от техническите характеристики и качеството на продукта. Словашката марка DELPHIN е един от малкото производители, които успяват да предложат добро качество на разумна цена.

Трудно е да се очаква, че евтина спининг макара ще издържи дълго време. Тя може да оцелее един сезон, но най-вероятно ще създаде много проблеми още при първия риболов. Работата е там, че тяхните шпули са направени от пластмаса, която не издържа на продължителни натоварвания и се счупва много лесно.

Освен това има чести случаи на повреда не само на вътрешния механизъм, но дори и на краката за закрепване на макарата към пръта. В допълнение, евтините макари често имат дребни недостатъци, които могат да причинят много проблеми и неудобства по време на риболов или дори да провалят целия риболов.

Например, малки неравности на пластмасовата шпула водят до значително намаляване на разстоянието на замятане на стръвта, а некачественият водач за влакното допринася за честото образуване на „брада“.

При избора на спининг макара важна роля играе самият обект на улова, наред с условията на риболов. Все пак при риболов на различни видове хищници се използват примамки с различни тегла и размери, както и определени методи на повеждане на влакното. Изборът на универсален модел със средно тегло в такива случаи не е съвсем оправдан.

Delphin CompoLite е лека спининг макара, която, благодарение на качествените материали и здрава сглобка, няма да ви подведе.

Видео

Препоръчани продукти