• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin BLACX 6T 6000

Модел:
101002921
Наличност:
Очаква доставка
Цена
79.00лв.
с ДДС 79.00лв.
Описание

Компактна шаранска макара, създадена за риболов на къси до средни дистанции.

Друго нещо, което със сигурност ще привлече вниманието ви, освен елегантния черен дизайн, е достъпната му цена. Този продукт е създаден за предизвикателство! Има надежден вътрешен механизъм с предавателно число 5.1:1 и седем (6+1) сачмени лагера за покоряване дори на големи видове риба. Тази здравина се крие в здравия материал, използван за цялото тяло на макарата, включително ротора.

Макарата разполага и с метална дръжка със стилен дървен захват и дълбока шпула. Има възможност за закупуване на допълнителна шпула, дълбока или плитка. 

Технически параметри:

  • Капацитет на дълбока шпула  mm/m: 0.25/725, 0.30/504, 0.35/370
  • Капацитет на плитка шпула mm/m: 0.25/305, 0.28/250, 0.30/210
  • Предавателно отношение: 5.1:1
  • Брой лагери: 6+1
  • Тегло: 440 гр

Риболовът може да бъде успешен само ако се избере правилното оборудване, чийто най-важен компонент е макарата. В зависимост от мястото, риболовния метод и вида на рибата се използват различни устройства. Много опитни и начинаещи рибари предпочитат спининг макарите, затова ние ви препоръчваме Delphin BLACX 6T 6000 – модел с метална дръжка и дълбока шпула, предназначена за риболов на къси до средни разстояния.

Важни параметри на спининг макарите

Спининг макарата има няколко основни параметри, това са: размер, тегло, капацитет на подаване на влакното, обем на съхранение на шпулата, вид на лагерната и фрикционна система и предавателно отношение. Размерът на макарата влияе на габаритите на оборудването и на силовите параметри на шпулата.

Размерът на всяка спининг макара е посочен в хилядни в съответствие с таблицата със стандартни размери, разработена от Shimano (Япония). Днес тази стандартизация се използва от производителите по целия свят. За улов на средно големи риби с малки примамки по тегло и размери, макара с размер 1000-2500 ще бъде отличен избор.

Моделите 3000-5000 са добър вариант за примамки със средно до тежко тегло. Макари от 4000+ рядко се използват при спининг риболова. Обикновено са предназначени за морски и шаранджийски риболов - принадлежат към категорията шаранджийски макари.

Капацитет и тегло

Подобно на размера, капацитетът на макарата е указан върху корпуса на самия продукт. Той показва какво количество шнур или монофилно влакно може да се побере в макарата. На този индикатор следва да се обърне внимание при покупката, тъй като, например, за ултралек риболов с най-малък диаметър на влакното, няма нужда да купувате габаритна макара. Компактната Delphin BLACX 6T 6000 е идеална за тази цел.

Теглото на устройството се влияе пряко от неговите размери. Не малка роля тук играе материалът на производство, затова популярните марки, които желаят да намалят теглото на макарите си, често ги правят от леки (без да жертват здравина) материали като титан, полимерни сплави и алуминий.

Но все пак не трябва да разчитате, че мощните спининг макари ще бъдат леки. В крайна сметка силовите механизми във висококачествените продукти трябва да бъдат масивни. Това означава, че цялата структура не може да бъде лека.

Видео

Препоръчани продукти