• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin ANTIGRAVITY 2000

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
101001203
Производител:
DELPHIN
Цена
166.00лв.
с ДДС 166.00лв.
на 12 вноски по 16.34 лв.

Описание

Delphin ANTIGRAVITY е ултра лека макара, която ще задоволи дори взискателните рибари. Много ниското й тегло се гарантира от карбоновото тяло с шпула с изключително малко тегло. Благодарение на компактния си размер ANTIGRAVITY е идеална за спининг риболов, но има своето място и при риболов на плувка или лек фидер риболов.

Вътрешната част на тялото съдържа прецизно изработен механизъм с предавателно отношение 5:2:1, който заедно със система от 10+1 сачмени лагери осигурява много лесно използване. Освен това, всички лагери са изработени от неръждаема стомана плюс тялото на макарата е напълно водоустойчиво, което значително удължава живота на макарата.

Металната дръжка има собствена резба и е прикрепена към тялото чрез завинтване във вътрешната гайка, което минимизира всякаква хлабина на компонентите. Много удобното захващане е гарантирано от накрайника, изработен от приятна и мека EVA пяна.

Предното копче за плъзгане е снабдено с карбонови подложки, позволяващи перфектно използване на силата на плъзгане, ако е необходимо. Лека макара с ръб за леене позволява точно замятане. При необходимост може да се закупи резервна алуминиева шпула за всеки размер на макарата ANTIGRAVITY.

Златистите аксесоари подчертават луксозния дизайн на макарата, която е "лека като перце", толкова лека всъщност, че дори няма да забележите, че я държите. 

Технически параметри: 

  • Модел: Delphin ANTIGRAVITY 2T
  • Капацитет на линията mm/m: 0,12/290; 0,14/215; 0,16/165
  • Предавателно отношение: 5,2:1
  • Брой лагери: 10+1
  • Тегло: 176гр

Delphin ANTIGRAVITY 2000 е идеалната макара за плувка, както и универсално решение за спининг риболов. Ниското ѝ тегло и фини детайли по никакъв начин не я правят крехка и капризна. Това е продукт, предназначен за дългосрочна употреба, с тяло от 24Т карбон и също така съвсем лека шпула. Лагерите са от неръждаема стомана.

Макара за риболов на плувка – кога е задължителна?

Такъмите с плувка са едни от най-популярните днес. Този вид риболов е най-малко взискателен към техническото оборудване, което означава, че цената на такъмите ще бъде значително по-ниска. Въпросната техника е и с минимални изисквания към уменията на риболовеца.

Това важи особено за мухарските въдици, с които започват по-голямата част от риболовците, тъй като в класическата им версия този вид въдици изобщо не са оборудвани с макара. Същото се отнася и за щекерните бланки. Макара за въдица с плувка е задължителна само в два случая: за мач и болонезе въдици, които без нея не могат да се използват по предназначение.

Общи изисквания към макарата за поплавъчна въдица

При риболов на плувка изискванията към макарата са много по-малко, отколкото при фидер, спининг и най-вече шаранджийски риболов. Силните натоварвания тук са по-скоро рядкост, отколкото закономерност - не са необходими ултра-дълги замятания, както няма нужда и от използване на тежки олова или захранка. Следователно не е необходима значителна граница на безопасност при риболов с плувка.

Свръхтънки плетени влакна също не се използват, което означава, че не е нужно равномерно полагане на тънки шнурове, а с тънките моно-влакна се справят чудесно дори бюджетните модели. Макарите за риболов на плувка трябва да бъдат възможно най-леки, тъй като въдицата често се държи в ръцете, независимо дали става въпрос за замятане или изтегляне.

В общи линии, изискването за правилната работа на вашата макара за плувка ще се покрие отлично дори нискобюджетен модел с три лагера и размер до 3000. Спирачката може да бъде предна или задна, което почти не влияе на центъра на масата на макарата. Няма очевидни предимства на единия вариант пред другия, но най-често безинерционните макари за мач риболов имат заден фрикцион, докато болшинството спининг макари имат преден.

Видео

Препоръчани продукти