• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin IXPERA 4T

Наличност:
В наличност
Модел:
101001198
Производител:
DELPHIN
Цена
86.00лв.
с ДДС 86.00лв.

Описание

Уникална макара с необичаен дизайн и преден аванс. Здраво олекотено тяло с лесна употреба са основните предимства на тази компактна макара, която може да се използва в широк спектър от риболовни техники. Идеалното предавателно отношение от 5,2:1 и сачмените лагери 5+1 осигуряват плавно въртене и пълно развиване на влакното в шпулата.

Металната дръжка има монтирана гумена дръжка, което пасва идеално между пръстите и добавя усещане за комфорт дори след часове употреба. Благодарение на късото и чувствително копче за преден аванс имате перфектна употреба на силата на плъзгане, необходима за спиране на рибата от другия край. Пластмасовият клип на макарата ще гарантира прецизно замятане.

Delphin IXPERA се предлага в размери 2T, 3T и 4T и можете да закупите допълнителни алуминиеви шпули за всеки размер според нуждите. В комбинация с изгодната цена това е макарата, ако наистина искате да се насладите на вашето риболовно приключение. 

Технически параметри: 

  • Модел: Delphin IXPERA 4T
  • Капацитет mm/m: 0,18/370, 0,20/305, 0,22/250
  • Предавателно число: 5,2:1
  • Брой лагери: 5+1
  • Тегло: 270гр

Кои са характеристиките на добрата спининг макара?

Макарите с преден аванс вече не са рядкост, използвани в комплект със спининг въдици. Макарата Delphin IXPERA 4T е един от блестящите представители на тази група макари, печелейки с компактно тяло и дизайн, предполагащ невероятно удобство. Рибарите, които държат на комфорта по време на риболов, ще бъдат очаровани от този механизъм, който може да се закупи също в размери 2Т и 3Т.

Не се заблуждавайте от малките размери на IXPERA. Тя може да се справи с изтеглянето на голям трофей, включително такъв с тегло над 50 килограма. Високотехнологичният елемент, интегриран в спининг оборудване, несъмнено заслужава вниманието на риболовеца като иновативен и модерен продукт, въпреки че трябва да се отбележи, че прототипите на мултипликаторите се появяват през двадесетте години на деветнадесети век.

Въпреки футуристичния си външен вид, всъщност мултипликаторната макара е усъвършенстван инерционен механизъм. Подобренията в класическата инерция като цяло доведоха до радикално нова посока в производството на макари, постепенно заменяйки оригиналния прототип и все повече изтласквайки позицията на безинерционния спинър, познат на всеки спинингист.

Ако принципът на работа на мулти в сравнение с класическата инерция е напълно подобен, то външното разположение на барабана е напълно различно по своя дизайн, скривайки шпулата в тялото на макарата. Това предотвратява спонтанното развиване на шнура и образуването на на бради.

В допълнение, един от важните компоненти на съвременния механизъм е наличието на контролна спирачка или дори две от тези системи с различни функции, които в инерцията се ограничават само от наличието на тресчотка. Следователно принципът на работа на макарата с преден аванс, идентичен с този на инерционната, значително разширява възможностите си и следователно осигурява предпоставки за по-добър риболов, което, разбира се, не може да не се отрази на успеха.

Delphin IXPERA притежава някои дизайнерски особености, които са гаранция за оптимален комфорт по време на използване. Такъв елемент е металната дръжка с гумено уплътнение, което осигурява по-удобен и стабилен захват.

Видео

Препоръчани продукти