Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Риболовни аксесоари

 Прашка Delphin SHOT Cubus
 Прашка Delphin SHOT Cubus

Очаква доставка

Йо-Йо Delphin DuoROLL
Йо-Йо Delphin DuoROLL

Очаква доставка

Клещи Delphin MULTI+CUT
Клещи Delphin MULTI+CUT

Очаква доставка

Клещи Delphin SpinSET
Клещи Delphin SpinSET

Очаква доставка

В специална категория сме се опитали да представим цялата гама риболовни аксесоари, които биха могли да ви бъдат необходими. Погрешно е да се смята, че въдицата, макарата, влакното и куката са всичко, което е нужно на един рибар. Риболовът е занимание, изискващо наличието на многокомпонентна и качествена екипировка. Както казват „Дяволът е в детайлите”,  и именно от тях зависи както комфорта ви по време на ловене, така и успешния улов.

Какво е аксесоар и какво основна риболовна принадлежност?

Аксесоарът е синоним, под който хората обикновено разбират „допълнителен детайл”, от който спокойно можем да се лишим. В риболова обаче аксесоарите са важен, дори критичен компонент на оборудването. Липсата на дори един инструмент и принадлежност може да ни коства време, сили и дори дълго преследвания трофей.

Под термина рибарски аксесоари са поставени множество специфични инструменти и приспособления, участващи активно в риболовния процес. Макар болшинството от тях да не са основно средство за улавяне на целевата риба, без присъствието на който и да е компонент, заниманието би било не толкова ефективно и удовлетворяващо.

За да дадем максимална яснота по отношение на рибарския аксесоар, е необходимо само да изброим видовете приспособления, участващи в категорията. За максимално удобство на купувачите, всяка група продукти са представени в собствен подраздел, спрямо вида и тяхното приложение в риболова. Това са:

 • Камуфлажни ленти;
 • Помпи за въздух;
 • Инструменти за изготвяне на монтажи – ножици, клещи ножове;
 • Прашки и лопатки за захранка;
 • Куки;
 • Кохери;
 • Съдове – кофи и кутии;
 • Светещи ампули и фенери;
 • Кантари;
 • Точила и др.

Покупката на аксесоари за риболов почти никога не се случва в самото начало, когато някой планира да започне да практикува активно това вълнуващо занимание. Допълнителните принадлежности се набавят поетапно, когато стане пределно ясно колко много са необходими. Ето защо смятаме, че към настоящата категория ще се насочат риболовци, придобили вече някакъв опит в ловенето на риба. Пожелаваме им приятен и ползотворен престой в този раздел.

Доколко е нужна помпата за въздух?

Без излишна скромност можем да заявим, че нашият магазин предлага богат асортимент от риболовни стоки и аксесоари за всеки. Под „всеки” разбираме не само хора с различни финансови възможности, но и риболовци, практикуващи различни методи на риболов. Някои от продуктите, включени в раздела подсказват недвусмислено какъв вид риба възнамеряват да ловят потребителите.

В най-голяма степен това се отнася за помпите за въздух. Покупката им подсказва, че хората, интересуващи се от такова устройство планират да преследват хищници. Така наречените оксигенатори са апарати, предназначени да поддържат жива примамката в продължение на часове. Хищниците като сом, баракуда, щука и т.н. биват улавяни на жива стръв.

По същия начин лопатките и прашките ви издават, че най-вероятно планирате да ловите шаран или друг сладководен обитател, за улавянето на който се използва захранка. Прашките са супер елементарно приспособление и съвсем достъпно като цена. С тяхна помощ можете бързо, лесно и с максимална точност да изпратите захранката на голямо разстояние и в напълно достатъчно количество.

Инструментите – дясната ръка на рибаря

Изготвянето на идеалния шаранджийски монтаж няма как да се случи при отсъствието на добри инструменти. Поради тази причина те се предлагат във всеки специализиран онлайн и физически магазин за риболовни стоки и аксесоари. Рибарските ножици, клещи и ножове имат специфична конструкция и дизайн. Целта е да послужат за конкретен вид манипулация.

Така например клещите за кримповане са нужни в крайната фаза на изготвяне на монтажа. Използвайки флуорокарбон или метален повод, за да направите здрави връзки, ще ви бъдат нужни точно такива клещи със специфична конструкция и дизайн на челюстите. Обикновения инструмент наличен във всеки дом не би могъл да бъде полезен в това отношение.

Кутии и кофи – не се опитвайте да ги заменяте с битов амбалаж

Кофата е особено необходимо приспособление, което ви позволява да занесете захранката, приготвена у дома на мястото на риболова. Много рибари, в желанието си да спестят пари, използват наличния в къщи амбалаж – най-често пластмасови кофи от хранителни продукти или строителни материали. Истинските риболовни аксесоари за риболов с такова предназначение обаче нямат алтернатива по отношение на функционалност и комфорт.

Кутиите за пренасяне на жива стръв и захранка, на престижната марка DELPHIN имат предимството да бъдат екологично чист продукт, направен от напълно безопасни материали. Сгъваемите кофи на марката са универсални риболовни аксесоари с максимално достъпна цена. Те ви позволяват да намалите обема на оборудването. Нещо изключително важно, когато знаете, че ще ви се наложи да носите такъмите дълго по каменисти терени до мястото, където планирате да ловите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ