Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Помпа за въздух

От този раздел на електронния ни магазин за риболовни принадлежности можете да се снабдите с подходяща за целите ви помпа за въздух. Каталогът ни представя отново едни от най-добрите разработки на словашката марка DELPHIN. Аератори/ оксигенатори – тяхното наименование е без значение за запалените рибари, за които качеството на въпросните устройства е най-важно. При нас то е гарантирано.

Предназначение и свойства на помпите за въздух

Както всички живи същества, и водните обитатели се нуждаят от кислород, за да живеят. Риболовните оксигенатори ( помпи за въздух) имат задачата да поддържат жива, вашата стръв, вкарвайки кислород в кутията, в която я държите. Такива устройства са също ключов елемент на оборудването за домашни и комерсиални аквариуми.

Рибите, използвани като примамка, както и тези, отглеждани в аквариум, абсорбират разтворения кислород от водата чрез хрилете си. Различните съдове позволяват на повърхността на водата да се абсорбира известно количество кислород от атмосферата, но в повечето случаи то не е достатъчно, за да поддържа водните животни живи за по-дълъг период от време.

Използването на въздушна помпа и Air Stone (въздушен камък) значително увеличава обмена на CO2 и O2, поддържайки разтворените концентрации на тези газове на безопасни нива. Това се получава от директен пренос на газове от произведените от помпата мехурчета, както и от повърхностното разклащане, причинено от мехурчетата, излизащи на повърхността.

Въздушният камък – съществен елемент на помпата

 Въздушните камъни се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и материали. От обикновени пясъчни въздушни камъни и дискове, до пръти и гъвкави пръчки, които използват порести мембрани или други синтетични материали. Някои видове протеинови скимери използват въздушен камък за производство на въздушна пяна, която премахва протеина и органичните отпадъци от аквариумната вода.

Тези протеинови скимери обикновено използват дървени въздушни камъни, произвеждащи много фини малки мехурчета, които са изключително ефективни. Характерно за рибарската помпа за въздух е алтернативното захранване – най-често от акумулаторна батерия.

Словашката марка DELPHIN и онлайн магазин Рибарчето ви предлагат два варианта на оксигенатор – Mini и Maxi. И двата модела са оборудвани, съответно с една и с две батерии 1,5 V, тип LR20. Големият аератор се доставя и с адаптор за захранване от автомобилната запалка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ