Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Прашки и лопатки за захранка

В раздела е представена специалната ни селекция от приспособления, които ще ви помогнат да хвърлите захранката до определена точка на водоема. В случай че ви е нужна удобна и точна прашка за захранка, това е мястото, където ще намерите решението, отговарящо на вашите нужди. Подбрали сме най-добрите модели от сериите DELPHIN SHOT Cubus, Conus, CTR и шаранджийският модел STEEL.

Ключов помощник в захранването на рибата

Много риболовни методи и конкретно шаранджийският риболов залагат на захранване на рибата, за да се примамят съответните екземпляри в набелязана зона на водния басейн. Прецизното и точно хвърляне на стръвта е ключов момент за добрия улов. Ето защо риболовната прашка е приспособлението, което, при правилно използване, доставя захранката точно в предвидения участък.

За захранване на целевата риба са изобретени различни видове риболовни приспособления, като прашката е едно от най-простите и евтини устройства. Ниската цена и простата конструкция обаче по никакъв начин не влияят на нейната ефективност. Такъв уред намира своето често приложение в риболова, затова е важно да бъде добавен към рибарската екипировка.

Правилното използване на прашката осигурява следните предимства при хвърляне на захранката:

 • Обхват;
 • Точност;
 • Скорост.

Този инструмент е незаменим, ако на водоема ви застигне вятър, особено попътен и поривист. Вятърът винаги създава определени затруднения, дори ако се използва риболовна прашка, но тя все пак значително улеснява процеса по доставка на примамката. Прашката не е единственият фактор, който влияе на точността при хвърляне на стръвта. Силата, скоростта и обхватът до голяма степен зависят от размера и теглото на топчетата стръв.

Те трябва да бъдат изваяни с еднаква форма и плътност. Тоест, важно е да вземете от общата маса постоянно равно количество храна и да създадете от нея топки, компресирайки масата с еднаква сила. Вземете този въпрос на сериозно, тъй като дори и малка разлика в масата на топката значително влияе върху точността на дългото хвърляне.

От раздела бихте могли да си изберете и лопатка за захранка – друг инструмент с проста конструкция и висока ефективност. Лопатките DELPHIN са двукомпонентни по отношение на материалите. Дръжката е направена от карбон и пяна, а греблото от устойчива пластмаса. Разглобяеми са посредством надеждна резба.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ