Филтър
  • Цена
    лв. - лв.
  • Наличност
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Рибарски ножици, клещи и ножове

Клещи Delphin MULTI+CUT
Клещи Delphin MULTI+CUT

Очаква доставка

Клещи Delphin SpinSET
Клещи Delphin SpinSET

Очаква доставка

Нож Delphin B-MINI
Нож Delphin B-MINI

Очаква доставка

Ножици Delphin BRAIDY
Ножици Delphin BRAIDY

Очаква доставка

Риболовните инструменти са особено важна част от екипировката на рибаря. Те трябва да му бъдат под ръка, когато се наложи спешно да се смени куката на воблера, да се притегне тежестта или да се извади дълбоко погълната стръв от устата на щука. Настоящият раздел представя богатата ни колекция от рибарски ножове, клещи и ножици. Първокласни продукти на марката Delphin.

Особености на риболовните инструменти

За да разберем колко важен е инструментът, участващ в екипировката на рибаря, е добре на първо време да определим особеностите на различните пособия. Кои са техните функционални възможности и каква е тяхната конструкция? Някой може да възрази, че за болшинството операции като изготвяне на монтажи и изваждане на куки, могат да се използват инструментите, присъстващи във всеки дом – клещите, ножиците, кухненските ножове и т.н.

След като въпросните приспособления се намират в почти всеки дом, защо да се харчат пари за специализирано оборудване? Отговорът се крие в спецификата и условията на тяхното използване. Също толкова важни са и характеристиките на материалите, от които е направен съвременният риболовен инструментариум. Риболовните инструменти трябва да отговарят на редица задължителни изисквания.

На първо място следва да посочим антикорозионната устойчивост на рибарските инструменти. Домакинските ножици и ножове бързо ще ръждясат и ще станат негодни дори за обичайните битови цели, докато специализираните ще служат дълго и безпроблемно. Те изначално са проектирани да боравят с риболовни приспособления, без да ги повреждат и да нанасят вреда на рибите. В съвременния спортен риболов е важно рибата да не се наранява сериозно.

В голямата си част рибарските инструменти съчетават няколко функции. Така например някои модели рибарски клещи имат допълнителни режещи остриета, предназначени за рязане на риболовното влакно, както и специални шипове за разделяне на рингове, за кримпиране на монтажи, както и за освобождаване на балансиращото олово. По същия начин рибарските ножици са често оборудвани с такъв елемент, който да реже влакното.

Непрактикуващите риболова хора вероятно не знаят, че влакната – плетени и монофилни - са изключително трудни за рязане, поради свойствата на техните материали. При проектирането на специализираните щипки и ножици тези характеристики са взети предвид още на етап разработка. Това означава, че рибарският инструмент ще се справи лесно и прецизно със задачата, за която е проектиран.

Ножиците – мултифункционален риболовен инструмент

Ножиците за риболов са проектирани за рязане на всички видове влакна и голямо разнообразие от други материали. Срещат се и многофункционални модели, оборудвани със специален шип за освобождаване на водещите пръстени. Много е важно ножиците да са изработени от твърд клас неръждаема стомана, което им позволява ефективно да устоят на корозията и да не се захабяват дълго време.

В нашия онлайн магазин предлагаме оригинални модели за голямо разнообразие от цели. Един от фаворитите е Delphin BRAIDY - ножица за плетено влакно. Тя е изключително ефективна при срязването на твърди плетени влакна и всички типове влакна от флуорокарбон. Има остри и дебели остриета, изработени от висококачествена неръждаема стомана.

Клещите и ножът – особено необходими в определени ситуации

Говорейки за риболовни клещи, е важно да уточним, че този инструмент се нарича така, само защото има външна прилика със стандартния и в конкретни ситуации може да изпълни някои негови функции. Освен да притискат тежестите за примамката, да режат влакно, олово и тел, клещите могат също да се използват за изваждането на примамката от устата на хищна риба.

На специализирания пазар се срещат клещи за риболов, които изпълняват всички или само някои от споменатите операции. Каталогът ни включва клещи за поводи, кримпващи и мултифункционални модели. Клещите Multi Cut DELPHIN са подходящи за освобождаване на куката от устата на рибата, за разделяне на рингове, за кримпиране на монтажи, както и за освобождаване на балансиращото олово.

В риболовните ви експедиции със сигурност ще ви е нужен и качествен рибарски нож. Изборът ви се простира сред сериите NORDIS, ERGONO, MONO, YAPAN, CAMPY и др. Имаме удобни сгъваеми ножове, както и специално предназначени за филетиране. Тук най-силно се забелязва ергономичният дизайн на дръжката и качеството на закалената стомана.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ