• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Клещи за кримповане Delphin CRIMPER

Наличност:
В наличност
Модел:
830921690
Производител:
DELPHIN
Цена
17.00лв.
с ДДС 17.00лв.

Описание

CRIMPER са практически помощник на всеки рибар, който предпочита да прави своите монтажи сам. CRIMPER ще ви помогне, когато завършвате монтажа, когато е необходимо да използвате флуорокарбон или метален повод, за да направите здрави връзки. Челюстите на клещите имат един по-широк и дълбок отвор, както и един, който е по-плитък.

Кримповането на монтажа се извършва в 6 точки, тъй като страната на челюстите има вдлъбнатина. Поради тази причина не е необходимо да се притеснявате за неговата здравина, когато сте на улов за шарани или хищници. Дълбочината на кримповащите челюсти е 9 мм. С обща дължина от 16 см, раменете на клещите са с дължина от почти 13 см, благодарение на което лостовото усилие е наистина силно. Дръжките са гумирани за по-добър захват.

И на двете рамене на дръжката има отвори за прекарване на влакното. Раменете са в черен и оранжев цвят, така че да бъдат видими в тъмното или в ситуации, когато трябва да ги намерите изключително бързо.

Технически параметър:

  • Дължина: 16см
  • Ширина: 5,5см
  • Дълбочината на челюстите: 9 мм
  • Тегло: 200гр

Сред важните риболовни инструменти са и незаменимите кримпиращи клещи. Препоръчваме да изберете качествения инструмент Delphin CRIMPER – незаменим помощник при завършване на монтажа, ако използвате флуорокарбон или метални поводи. С противоплъзгаща се гумирана дръжка в ярки цветове, кримперът гарантира здрав и удобен захват дори с мокри ръце.

Защо клещите за кримповане са полезен инструмент?

Умението за боравене с кримпер е важно както за опитните, така и за начинаещите риболовци. Инструментът за кримповане е бърза, лесна и сигурна алтернатива на връзването на възли - но не в едножилен проводник, защото той ще се изплъзне. По същия начин при работа с тежки найлонови монофилни влакна, кримпираните връзки не могат да се изпълнят без този инструмент.

Определено при работа с монофилна влакна, с над 100lb разрушаващо напрежение, ще трябва да прибягвате до кримпована връзка, тъй като влакното е твърде негъвкаво, за да може възлите да бъдат стегнати. Обикновените клещи не могат да се справят с тази задача, а дори и стандартна версия на кримпера е не винаги подходяща.

Изберете правилния инструмент

Риболовците трябва винаги да използват правилния инструмент, за да притиснат връзките на място. Клещите, използвани за кримповане, трябва винаги да са иглени или с дълги носове и да имат гладки челюсти. Добре е да знаете, че неправилните челюсти могат да повредят кримпования монтаж и влакното в него.

Макар някои риболовци да използват клещи с общо предназначение от железарските магазини, винаги е по-добре да закупите специализирани клещи за кримповане, които са предназначени за морски риболов. Въпреки че на пазара има широка гама от този вид инструменти, Delphin CRIMPER си заслужава инвестицията.

Винаги си струва да платите малко повече, за да сте сигурни, че клещите, които сте закупили, са с нужното качество. Риболовците също следва да са наясно, че различните кримпери могат да издържат различно количество натиск, за да кримпират на точното място. Медните модели обикновено са много меки и лесни за натискане, докато черните, особено тези с по-големи размери, може да изискват повече натиск, за да притиснат на място.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти