• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Кукоизваждач с шило Delphin HOOKY

Модел:
101000369
Наличност:
В наличност
Цена
1.50лв.
с ДДС 1.50лв.

Описание

Delphin HOOKY е умно изработен модел за лесно изваждане на куката и е снабден с шило за разплитане на възлите. HOOKY се използва за деликатно премахване на куката след улова на рибата. Състои се от две отделни части, които обаче могат лесно да бъдат съединени. 

Много риболовци са изпитали сериозни затруднения при изваждането на куките, които рибите са погълнали достатъчно дълбоко. Налага се да се работи дълго време и да се внимава да не се скъса такъма. Не всеки знае, че има специален инструмент, наречен Кукоизваждач. Той е особено ефективен, когато риболовецът се занимава с малки кукички. Delphin HOOKY е оборудван с шило за лесно разплитане на възлите.

Принцип на работа на Кукоизваждача

Риболовният екстрактор, с който се изваждат куките от устата на рибата е важен помощен инструмент, с какъвто трябва да разполага всеки опитен рибар. В противен случай кукичката трябва да се изважда с ръце, което е доста опасно. Съществува риск от нараняване на ръцете както от зъбите на рибата, така и от острия връх на куката.

Съществуват два вида кукоизваждачи. Единият вид е направен под формата на игла, в края на която има специален разрез. С помощта на този разрез се извършва процесът по захващане и извличане на куката. Вторият тип се изработва под формата на пинсети, с които се захваща и изважда самата кука. За да се осигури стабилен захват, на върховете на пинсетите са направени прорези, които позволяват куките да се захващат сигурно.

Delphin HOOKY – инструмент от две части

Както вече споменахме, има два вида екстрактори за кукички. Болшинството риболовци предпочитат инструмента с форма на игла, какъвто е и Delphin HOOKY. Причината е проста - принципът му на работа е малко по-прост и заема по-малко място. Екстракторът на словашката марка е изработен от пластмаса. Състои се от две части – кукоизваждач и шило, които при нужда могат да се съединяват.

Кукоизваждачите с форма на игла са много популярни сред рибарите, защото са надеждни, леки и компактни. Освен това с помощта на такъв инструмент е лесно да се извади куката от устата дори на много малка риба, като костур, например. Много риболовци го закачат на врата си с ластик, което им позволява да действат по-бързо. В това положение инструментът изобщо не пречи на рибаря, тъй като е доста лек.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти