Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Риболовни куки

Богата колекция от първокласни рибарски куки ви очаква в този раздел на онлайн магазин Рибарчето. Представени са най-добрите единични и тройни модели на словашката марка DELPHIN. Продукти изработени чрез технологията Nor-Temper, което ги прави по-леки от стандартните и 30% по-здрави. Не се чупят при свръхнатоварване и са подходящи за всички риболовни методи.

Конструктивни особености на куките?

Методите за производство на риболовни куки непрекъснато се усъвършенстват, но компаниите производители предпочитат да не разкриват тайните на своите разработки. Добрите рибарски куки са заточени чрез електролитен процес и тяхната товароносимост се измерва чрез тест за удължаване. Има над 30 000 модела, различаващи се по форма и размери.

Някои от продуктите са предназначени за професионален риболов, но болшинството са използвани от любителите рибари. В процес на експлоатация куките ръждясват и стават тъпи, затова е важно внимателно да се изследват всички техни детайли и да се подострят тъпите остриета, преди да се пристъпи към лова.

За всеки риболовен метод съществува специална серия кукички. Те са произведени, след като са взети предвид структурата на устата на рибата и риболовната среда. Например двойните куки често се използват за риболов на муха за хищни риби. За да бъдат приспособленията по-малко засегнати от ръжда, те биват „облечени” в специални антикорозионни сплави.

Скосените куки за риболов са предназначени за по-добър улов на риба, докато в зависимост от предназначението на куката, извивката ѝ е минимална. Например, куките на стримери за лов на муха са направени с леко огъване, за да се избегне усукване на влакното. Голямата извивка на куката е полезна при ловене на червеи.

Мястото, където кукичката бива закрепвана върху въдицата е представено в два варианта – пръстен и лопатка.Обикновено влакното се вкарва през пръстена на кукичката и се заключва. Ако се налага да се закрепи кука с лопатка, тогава поводът трябва да се завърже със специален възел към предната част на куката. Шпатулата ще служи като стопер за възела.

Сред риболовните продукти можете да намерите цветни кукички, чийто цвят трябва хармонично да се слее с този на стръвта. Например, приспособленията с червен цвят се използват при лов на червей, докато за ловене на муха и поплавък в сладки води са по-удачни тъмните варианти.

При морски риболовни операции се използват изделия със сребърен цвят, които са обработени със специално антикорозионно покритие. Ако имате нужда от кукички за риболов на изгодна цена с висока якост, трябва да обърнете внимание на сериите с многократно закаляване, което определя изключителната якост на продукта.

Как да направите правилен избор? Съвети за напълно начинаещи

Когато избирате рибарска кука за първи път, със сигурност ще бъдете объркани от огромното разнообразие от големини, форми и дизайни, които предлага пазарът. Стотици производители предлагат своите решения за почти всяка риболовна ситуация от десетилетия, а това прави още по-сложна задачата да изберем правилните принадлежности за нашите цели.

Конкретен модел кука може да бъде направена от дебела или тънка тел и да има кръгло или овално напречно сечение. И това не е целият списък със специфични структурни особености на въпросното приспособление. Един от най-често срещаните въпроси на младите рибари касае размерът на куките.

Някои риболовци избират между голям и малък вариант, в зависимост от големината на рибата, към която са се насочили, но тази стратегия не винаги работи. Разумно е преди да вземете погрешното решение и да провалите плановете си за богат улов, да се консултирате със специалист. Екипът ни е готов да ви помогне с консултация и полезен съвет по всяко време.

Цената в никакъв случай не бива да бъде водещ критерий при избора, но и не бива да бъдете ненужно разточителни. Нашият съвет е да заложите на кукички за риболов на утвърден производител какъвто е словашката марка DELPHIN. Добрата репутация на марката се дължи не само на нейните първокласни продукти, но и на достъпните цени, на които те се предлагат.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ