• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Кука Delphin THORN Fighter 11x #4

Модел:
101001442
Наличност:
В наличност
Цена
8.00лв.
с ДДС 8.00лв.

Описание

Delphin THORN е първокласна линия шаранджийски куки с най-високо качество. Благодарение на съвременните технологии, които са използвани в производството, тези куки са синоним на безкомпромисна здравина и максимална острота. Куките от серията THORN са с титаниева повърхностна обработка, придавайки им тази матово сива повърхност, която също е идеално гладка за лесното проникване в устата на шарана. TitanX се грижи и за подсилването и издръжливостта на цялата кука.

С помощта на приложената технология Ultrapoint 4.8 беше възможно да се създаде по-дълъг връх, който осигурява изключителна острота. Куките Delphin THORN са опаковани в практична кутия, в която острието им винаги ще бъде добре защитено. Освен това кутията има държач с капса за окачване в магазини, която може лесно да се отстрани, като се отчупи без използване на каквито и да е инструменти, благодарение на това кутията заема значително по-малко място във вашето оборудване след закупуване.

THORN Fighter е безкомпромисна кука, предназначена за най-трудни условия. Благодарение на грубата тел, от която е направена, тя има отлична здравина, което я предопределя за използване във води, пълни с препятствия или по реки. С Fighter ви очакват най-големите предизвикателства, по време на които можете да сте сигурни, че нито една битка няма да бъде загубена.

Какво трябва да знаете за риболовните куки?

Методите за производство на рибарски куки непрекъснато се подобряват, но компаниите производителки предпочитат да не разкриват своите производствени технологии. Куките се заточват чрез електролитни процеси и тяхната товароносимост се измерва чрез тест за огъване. В момента са налични повече от 30 000 модела куки в различни форми и размери.

Някои от продуктите са предназначени за професионален риболов, но повечето от куките се закупуват от любители риболовци. По време на използване куките ръждясват и се затъпяват, така че е важно внимателно да прегледате всичките си кукички преди да отидете на риболов и да заточите тъпите.

Всеки вид риболов има своя собствена серия куки, при чиято изработка са взети предвид структурата на устата на рибата и средата на риболов. Например двойните куки често се използват за мухарски риболов на хищни риби. За да ръждясват по-малко, куките биват покрити със специални антикорозионни сплави.

Скосените куки са предназначени за по-добро закачане на рибата, поради което в зависимост от предназначението на куката, огъването е минимално. Например стримерните куки за риболов на муха се правят с лека извивка, за да се избегне усукване на влакното. Силното огъване на куката е полезно при риболов на червей.

Специфични особености

Мястото за закрепване на куката към влакното може да бъде два вида: пръстен или лопатка. По-обичайно е влакното да се прекара през халката на куката и да се фиксира. Ако трябва да завържете кука с лопатка на кордата, тогава поводът трябва да бъде завързан със специален възел към стеблото на куката, а лопатката ще служи като запушалка за възела.

Сред риболовните продукти можете да откриете цветни куки, чийто цвят трябва да се слее хармонично със стръвта. Например червените куки се използват при риболов на червей. Мухарите и любителите на риболова с плувка предпочитат да ловят сладководни риби с тъмни куки. За морски риболов са подходящи куки със сребрист цвят, които са обработени със специално антикорозионно покритие.

Ако имате нужда от куки с висока якост, трябва да обърнете внимание на сериите с многократно втвърдяване, което гарантира изключителната здравина на продукта.

Видео

Препоръчани продукти