Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Discount
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Челници

Челник Delphin LUMINA - CREE 3W
Челник Delphin LUMINA - CREE 3W

Очаква доставка

Челник Delphin TRIOS
Челник Delphin TRIOS
Челник Delphin TRIOS

13.00лв. 10.40лв.

Очаква доставка

Челник Delphin XENON
Челник Delphin XENON
Челник Delphin XENON

34.00лв. 27.20лв.

Очаква доставка

Разделът представя най-добрите серии риболовни челници за глава на словашката марка DELPHIN. Предлагаме осветители с ергономичен дизайн, съобразен изцяло с различните видове дейности, изпълнявани от риболовците. С всеки модел от колекцията ни ще се насладите на висока функционалност, дълъг работен живот на вградената акумулаторна батерия и оптимален избор от нива на илюминация.

Челникът – не просто свободни ръце, а полезни за риболова функции

Рибарските челници са с по-висока цена от тази на туристическите, но те имат и значително по-висока функционалност. За да разберете колко неразумно е да разчитате на обикновеното туристическо приспособление по време на риболовните си експедиции, ще опитаме да ви запознаем детайлно с челника.

Това приспособление за осветяване се радва на сериозна популярност в последните години. То позволи на хората да осветяват необходимите повърхности, без с това да са ангажирани ръцете им. Появата на ярки и икономични светодиоди, от една страна, и на мощни акумулаторни батерии, от друга, даде мощен тласък в развитието на портативните фенери.

Любимото хоби на много мъже – риболовът – е немислим без тази полезна разработка. Той дава така нужното осветление при приготвяне на такъмите след залез слънце, помага на рибаря да се придвижва сред шубраците безопасно и е особено необходим при риболов на нощни риби, например сом.

Традиционните туристически фенери не могат да се справят с основните задачи в риболова през нощта, затова рибарите винаги търсят най-добрите челници, притежаващи по-специфични функции. Редно е да изтъкнем, че почти всяка риболовна дейност и решаването на технически проблем с оборудването изисква източник на светлина, а наличните на пазара са доста различни.

Батерията – енергийна мощ с леко тегло

Подходящият рибарски челник се очаква да свети продължително, а това означава, че трябва да има мощен източник на енергия. Най-доброто решение е съвременната литиево-йонна акумулаторна батерия или чифт от тях. Някои фенери за глава са с дизайн, позволяващ бърза смяна на батерията в условия на ограничена видимост, което е важно, защото до водоема рядко има възможност за презареждане на батерията.

Акумулаторните батерии имат прилично тегло, което трябва да бъде добре балансирано в конструкцията на челника. Желателно е да не тежи по време на носене, да не създава дискомфорт и да не се мести светлината при ходене и резки движения. Фенерът в никакъв случай не трябва да пада по време на движения, затова е важно лентата за главата да осигурява стабилно закрепване.

Цената не е определяща за качеството, макар нашите доста евтини челници, да притежават пълния набор желани характеристики. И все пак, когато купувате такова устройство е разумно да инвестирате в продукт, разработен от компания, предлагаща риболовно оборудване. Марковите модели са направени от качествени материали, дизайнът им гарантира комфорт, а източниците на светлина са с дълъг работен живот.

Каишките – дребен детайл с голямо значение

Изборът на добър челник изисква да се обърне внимание на лентите, обхващащи главата. Те трябва да са достатъчно широки, здрави и еластични. Ластикът да е максимално твърд, за да не се отпуска вследствие на разтягането в процес на поставяне и сваляне. Тогава възниква сериозен риск от изместване на светлинния лъч и дори изпадане на фенера в най-неподходящия момент.

Ако каишките са ненадеждни, челникът може да бъде безвъзвратно изгубен. Ако са твърде стегнати, пък, ще бъдат неудобни и носенето на фенера ще предизвика главоболие. Регулируемата дължина на каишките е задължителна за този тип осветители и тя присъства в дизайна на всички качествени челници. Благодарение на тази опция, можете да разхлабите леко лентата, в случай че почувствате дискомфорт.

Други важни функции

Важна част от конструкцията на челниците е приспособлението за регулиране наклона на светлоизточника. Това обикновено е подвижна (нагоре-надолу) правоъгълна кутия, в която са вградени различен брой и вид светодиоди. Качествените челници за риболов имат вграден сензор за движение и функция памет, която поддържа интензивността и цвета на светлината.

Челникът от добър клас осигурява две степени на интензивност на бялата светлина и също така е оборудван с два червени светодиода. Наличието на няколко степени на илюминация е изключително важно, защото за различните риболовни задачи е нужен различен интензитет на светлината. Със сигурност не искате да изплашите рибата с ярка бяла светлина, но тя ще ви е нужна за изготвяне на монтажите, подготовка на захранката и т.н.

Обикновените туристически челници предлагат максимум две нива на илюминация, което в риболова е крайно недостатъчно. По същия начин те нямат нужната водоустойчивост, каквато притежават риболовните модели на марката DELPHIN.

Качественият челник е с малко по-висока цена, но той спокойно издържа не само на намокряне от дъжд, но и на потапяне на дълбочина от поне 0.5м. В каталога ни ще намерите отлични разработки на словашкия бранд на ексклузивна цена от официален доставчик.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ