Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Челници

Разделът представя най-добрите серии риболовни челници за глава на словашката марка DELPHIN. Предлагаме осветители с ергономичен дизайн, съобразен изцяло с различните видове дейности, изпълнявани от риболовците. С всеки модел от колекцията ни ще се насладите на висока функционалност, дълъг работен живот на вградената акумулаторна батерия и оптимален избор от нива на илюминация.

Челникът – не просто свободни ръце, а полезни за риболова функции

Рибарските челници са с по-висока цена от тази на туристическите, но те имат и значително по-висока функционалност. За да разберете колко неразумно е да разчитате на обикновеното туристическо приспособление по време на риболовните си експедиции, ще опитаме да ви запознаем детайлно с челника.

Това приспособление за осветяване се радва на сериозна популярност в последните години. То позволи на хората да осветяват необходимите повърхности, без с това да са ангажирани ръцете им. Появата на ярки и икономични светодиоди, от една страна, и на мощни акумулаторни батерии, от друга, даде мощен тласък в развитието на портативните фенери.

Любимото хоби на много мъже – риболовът – е немислим без тази полезна разработка. Той дава така нужното осветление при приготвяне на такъмите след залез слънце, помага на рибаря да се придвижва сред шубраците безопасно и е особено необходим при риболов на нощни риби, например сом.

Традиционните туристически фенери не могат да се справят с основните задачи в риболова през нощта, затова рибарите винаги търсят най-добрите челници, притежаващи по-специфични функции. Редно е да изтъкнем, че почти всяка риболовна дейност и решаването на технически проблем с оборудването изисква източник на светлина, а наличните на пазара са доста различни.

Батерията – енергийна мощ с леко тегло

Подходящият рибарски челник се очаква да свети продължително, а това означава, че трябва да има мощен източник на енергия. Най-доброто решение е съвременната литиево-йонна акумулаторна батерия или чифт от тях. Някои фенери за глава са с дизайн, позволяващ бърза смяна на батерията в условия на ограничена видимост, което е важно, защото до водоема рядко има възможност за презареждане на батерията.

Акумулаторните батерии имат прилично тегло, което трябва да бъде добре балансирано в конструкцията на челника. Желателно е да не тежи по време на носене, да не създава дискомфорт и да не се мести светлината при ходене и резки движения. Фенерът в никакъв случай не трябва да пада по време на движения, затова е важно лентата за главата да осигурява стабилно закрепване.

Цената не е определяща за качеството, макар нашите доста евтини челници, да притежават пълния набор желани характеристики. И все пак, когато купувате такова устройство е разумно да инвестирате в продукт, разработен от компания, предлагаща риболовно оборудване. Марковите модели са направени от качествени материали, дизайнът им гарантира комфорт, а източниците на светлина са с дълъг работен живот.

Каишките – дребен детайл с голямо значение

Изборът на добър челник изисква да се обърне внимание на лентите, обхващащи главата. Те трябва да са достатъчно широки, здрави и еластични. Ластикът да е максимално твърд, за да не се отпуска вследствие на разтягането в процес на поставяне и сваляне. Тогава възниква сериозен риск от изместване на светлинния лъч и дори изпадане на фенера в най-неподходящия момент.

Ако каишките са ненадеждни, челникът може да бъде безвъзвратно изгубен. Ако са твърде стегнати, пък, ще бъдат неудобни и носенето на фенера ще предизвика главоболие. Регулируемата дължина на каишките е задължителна за този тип осветители и тя присъства в дизайна на всички качествени челници. Благодарение на тази опция, можете да разхлабите леко лентата, в случай че почувствате дискомфорт.

Други важни функции

Важна част от конструкцията на челниците е приспособлението за регулиране наклона на светлоизточника. Това обикновено е подвижна (нагоре-надолу) правоъгълна кутия, в която са вградени различен брой и вид светодиоди. Качествените челници за риболов имат вграден сензор за движение и функция памет, която поддържа интензивността и цвета на светлината.

Челникът от добър клас осигурява две степени на интензивност на бялата светлина и също така е оборудван с два червени светодиода. Наличието на няколко степени на илюминация е изключително важно, защото за различните риболовни задачи е нужен различен интензитет на светлината. Със сигурност не искате да изплашите рибата с ярка бяла светлина, но тя ще ви е нужна за изготвяне на монтажите, подготовка на захранката и т.н.

Обикновените туристически челници предлагат максимум две нива на илюминация, което в риболова е крайно недостатъчно. По същия начин те нямат нужната водоустойчивост, каквато притежават риболовните модели на марката DELPHIN.

Качественият челник е с малко по-висока цена, но той спокойно издържа не само на намокряне от дъжд, но и на потапяне на дълбочина от поне 0.5м. В каталога ни ще намерите отлични разработки на словашкия бранд на ексклузивна цена от официален доставчик.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ