Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Поводи за куки и флуорокарбони

В този раздел на електронния ни магазин са представени нашите висококачествени монофилни риболовни влакна и по-конкретно поводи за куки и флуорокарбони. Асортиментът включва изцяло продукцията на словашката марка DELPHIN, с която целим да удовлетворим желанието на нашите постоянни и нови клиенти да получат висококачествено риболовно оборудване на максимално достъпна цена.

Характеристики и свойства

Без значение колко хармонично и с вкус са избрани макарата, въдицата, влакното и дори стръвта с джиг глава, все ще се намери поне един елемент, чийто неправилен избор може напълно да обезсмисли всички предходни усилия. Обикновено става въпрос за повода. Използваме го в почти всяка ситуация и при улов на всеки хищник. Естествено, поводите могат да бъдат различни и резултатът от риболова до голяма степен ще зависи от това колко подходящ е даден вид.

Съвременният пазар за щастие предлага богат избор от поводи от различни материали - флуорокарбон, стомана, специален поводъчен материал и дори титан. Освен това, поводите биват твърди и меки, груби и деликатни, с кримпващи тръби и под формата на усуквания, със и почти без памет, за щука и костур, надеждни и не съвсем, силно и трудно забележими във водата.

Поводите за куки от флуорокарбон, наричани още флуорокарбони, са разновидност на спининговите поводи. Поради същия индекс на пречупване на светлината като този на водата, флуорокарбонът е практически невидим във водата. В действителност, това не е напълно вярно и понякога рибите забелязват (или може би просто го усещат като странична линия) дори при много тънки диаметри.

Флуорокарбонът следва да бъде избран, когато маскировката има голямо значение за улова. В съвременния спининг флуорокарбоните се използват без алтернатива при риболов на костур и щука. И това е не само защото тези хищници са изключително внимателни, но и защото не са в състояние да захапят влакното.

В този случай трябва да се знае, че колкото по-дебел е диаметърът и на най-невидимия флуорокарбонов повод, толкова по-неудобен, груб и забележим е той. Смята се, че диаметър над 0,35 мм губи повечето си предимства в маскировката.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ