Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Discount
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Монофилни влакна за фидер

На рибарите, търсещи първокласно монофилно влакно за фидер, този раздел на електронния ни магазин ще бъде изключително полезен. При нас в Рибарчето ще намерите висококачествени продукти на добре познатия у нас словашки бранд DELPHIN. Като основен вносител на риболовните приспособления на марката, ние можем да ви предложим най-добрата цена.

Кой е перфектният вид корда за фидерен риболов?

За фидер риболов се използват както монофилни влакна, така и плетени. За къси разстояния до 30-35 метра, като основна линия идеално решение би бил обикновения монофиламент, който има известно удължение и леко ще изглади ударите на рибите. На разстояния над 35-40 метра е практически невъзможно да се улови с монофилна корда.

Тъй като монофилът има голяма степен на разтягане във вода, няма да се получи кълване от внимателни риби на средни и дълги разстояния, следователно в този случай е уместно да се лови само на плетено влакно. Препоръчителният диаметър на влакното в качеството му на основно е 0,13-0,2 мм за риба до килограм и 0,2-0,25 мм за люспести екземпляри над килограм.

Не е препоръчително да се използва фидер оборудване за улов на трофейни риби. Когато използвате плетени влакна, бъдете внимателни по време на фазата на риболов, тъй като неразтегливостта на влакното в този случай играе в полза на рибата, а не във ваша. Диаметърът на влакната има и друго значение – колкото по-дебело е влакното, толкова по-лошо е хвърлянето на стръвта.

Освен това, дебелите монофилни влакна за фидер имат по-малко съпротивление на течението на водата и съответно дъгата на влакното е по-малка. Това, което ще ви каже всеки специалист е, че не е разумно да се мисли за икономии, когато се избира материалът на влакната. Флурокарбонът например е приет за най-добрия подводен материал, защото притежава необходимите характеристики, включително повишена здравина и почти пълна незабележимост.

Фидерните ни влакна от серията Kyoto на Delphin са от най-висок клас, произведени в Япония. Благодарение на изключителната им устойчивост на триене и нулевото разтягане, те са идеално решение за риболов в най-трудните терени, когато трябва да се реагира незабавно, дори и при едва доловимо дръпване.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ