• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Монофилно влакно Delphin MEDUSA

Модел:
101001822
Наличност:
В наличност
Цена
30.00лв.
с ДДС 30.00лв.

Описание

MEDUSA привлича на пръв поглед с необичайния си цвят, който позволява перфектно сливане с околната среда под водната повърхност, където става практически невидим. Линията е покрита със 100% флуорокарбон, което й придава отлична якост на възела, абразивна устойчивост и изключително гладка повърхност.

Именно комбинацията от тези характеристики я прави идеална корда за замятане на дълги разстояния. Нейната гладка и мека повърхност гарантира, че се развива много лесно от макарата и не дава почти никакво съпротивление при преминаване през водачите. Въпреки това, можете да разчитате на нея и при риболов в по-трудни условия и връзване. MEDUSA е просто корда, която може да се справи с всяка ситуация и е много трудна за забелязване от шаран под повърхността.

Кое е най-доброто влакно за фидер риболов?

Фидер риболовът печели все повече симпатизанти, макар не всички рибари да успяват да се похвалят с богат улов. Причините за неуспехите често се обясняват с неправилния монтаж и избор на компоненти. Във фидерното оборудване няма маловажни детайли. Един от най-важните компоненти на такъма е влакното, към избора на което трябва да се подходи максимално отговорно.

Един от основните въпроси на любителите на фидер риболова касае влакното. Какво трябва да бъде то – монофилно или плетено? Тук няма еднозначен отговор и не може да има. Всичко зависи от конкретните условия на риболов. При фидер риболова много важен показател е еластичността на кордата. В това отношение, монофиламентът, е за предпочитане, тъй като има свойството да се разтяга. Плетеният шнур е практически неразтеглив.

Начинаещите риболовци трябва да изберат монофилното влакно, тъй като то омекотява добре ударите на силните риби. Силно им препоръчваме да изберат Delphin MEDUSA - корда, която става абсолютно невидима след потапяне във водата. В допълнение, това влакно на словашката марка е по-издръжливо и устойчиво на износване в сравнение с плетеното влакно, което се износва доста бързо, особено при риболов на каменисто, песъчливо и покрито с растителност дъно.

Що се отнася до специалните фидерни влакна, монофилни риболовни влакна, съобразени максимално със спецификата на фидер риболова са най-доброто решение. Фидер линиите на редица производители са наистина добри, но не трябва да очаквате чудеса от тях. Изборът на продукт зависи от това какъв вид риба и при какви условия ще ловите.

При улов на средно големи риби на разстояние 30-40 метра от брега няма особен смисъл да използвате шнур. Delphin MEDUSA е универсално решение за шаранджийски риболов, което ще ви впечатли с гладката си и мека повърхност. Можете да поръчате това перфектно влакно, като избирате в широк диапазон от размери и дължини.

Необходимо е да маркирате желаната дебелина на влакното, когато създавате своята поръчка.

Видео

Препоръчани продукти