Филтър
  • Цена
    лв. - лв.
  • Наличност
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Плетени влакна за сом

Специалната ни гама плетени влакна за сом са представени в собствен раздел, защото са обект на специфично търсене. Категорията включва едни от най-добрите продукти на словашката марка DELPHIN от сериите: BOXER, Fin CATON и Fin HARD Cat. Като вносител на продукцията на този производител, ние от онлайн магазин Рибарчето имаме удоволствието и привилегията да я предлагаме на най-ниска цена.

Особености и предимства

Сомът обитава изключително сладководните водоеми и за него знаем основно, че е голяма риба. Теглото му може да достигне цели 200кг, следователно риболовните принадлежности за неговия улов е редно да бъдат разумно побрани. В никакъв случай евтини, което означава с много добро качество. Влакното е елементът, на който следва да обърнете нужното внимание.

За улов на тази любима риба се използва специално оборудване – спининг въдица с тест 30 - 80гр и дължина 2.4 - 3 м, безинерционна или мултипликаторна макара с размер 5000. Шпулът трябва да може да побира влакна с диаметър 0.4мм и дължина 150м. Влакното обезателно трябва да бъде основно плетено. Монофиламентът не е подходящ, тъй като подлежи на разтягане. Влакната за повода могат да бъдат флуорокарбон или мононишка.

Без да навлизаме в технически детайли, можем да кажем, че, риболовното плетено влакно за сом представлява многожилен шнур, който се състои от от няколко конеца, които от своя страна са събрани в определено количество (броят варира) нишки, импрегнирани със специално защитно подсилващо съединение.

При ловене на сомове е удачно да се използва специализирана плетена линия в два случая. Единият е за спининг риболов, тъй като плетената линия си остава много по-информативна и рибарят ще усети всяко камъче и всяко забиване на дъното, което пък ще направи възможно доброто повеждане на стръвта. Другият мотив за използване е, когато е необходимо замятане на дълги и свръхдълги разстояния на дънното оборудване.

При избор на плетено влакно за риболов на сом е важно да се избере диаметър от 0.4 до 0.8мм, в зависимост от предполагаемия размер на трофея. На шпула на макарата трябва да се вместят поне 150м, а най-добре – 200м. При нужда от съвет относно избора, не се колебайте да ни потърсите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ