• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Плетено влакно Delphin NEXO 12

Модел:
101000000
Наличност:
В наличност
Цена
56.00лв.
с ДДС 56.00лв.

Описание

Влакно от най-високо качество за всички любители на модерните риболовни техники. NEXO 12 е изплетена от дванадесет индивидуални микро-влакна! Благодарение на новия процес на оплитане, влакното е с идеално кръгло напречно сечение, като едновременно с това е по-здраво и по-плавно.

Повишената устойчивост на триене е също една от основните му характеристики! Това е така поради факта, че влакното е покрито със специална повърхност, което прави развиването от шпулата много по-лесно, като едновременно с това, движението му през водачите на въдицата също е много по-плавно. Замятането с малки примамки не е проблем и благодарение на неговата специална повърхност, нивата на шум са понижени значително.

Всички от гореспоменатите характеристики, заедно с другите неща, оказват сериозно въздействие върху точното замятане, което е изключително желано днес, най-вече в състезателния спининг риболов. Премиум линията NEXO 12 е изключителен помощник, когато сте на риболов на малки потоци, големи езера или сте на екстремен дълбоководен морски риболов. Благодарение на големия брой различни диаметри, тези влакна са идеални за всякакви типове риболовни техники.

Плетената линия Delphin NEXO 12 е поредният първокласен продукт на словашкия бранд. С идеално кръглото си напречно сечение, влакното се развива плавно от шпулата и също толкова гладко и меко минава през водачите. С наличието на богат избор от различни дебелини, с влакното Нексо 12 можете да ловите както в сладки, така и в солени води.

Плюсове и минуси на плетените влакна

Плетените влакна представляват полиетиленови нишки, изплетени в здрав шнур и с различна плътност. Такава корда обикновено има дебелина, сходна с тази на монофиламента, но като сила тя го превъзхожда многократно. Плетеното влакно се е доказало най-добре при спининг риболов на дълги разстояния.

Плетеният шнур си остава най-чувствителният, независимо от вида на преследваната риба. Друго негово предимство е, че е с нулева разтегаемост, не се къдри и не образува т.нар. брада. Плетените влакна имат много висока якост и не влошават състоянието си по време на съхранение. При правилно отношение могат да издържат 2-3 сезона.

За да сме обективни, трябва да изтъкнем и минусите на плетеното риболовно влакно, така че всеки риболовец да извлече максимум ползи от неговото използване. Недостатък може да се открие при лов на каменисто дъно или такова осеяно с черупки. Тогава здравината на влакното може да се понижи, поради въздействието на абразивни частици върху него.

За да ловите с уникалното влакно Delphin NEXO 12 следва да използвате макара с алуминиева шпула, тъй като шнурът може лесно да пререже пластмасовата шпула. Водачите на спининг въдицата е желателно да имат висококачествени вложки, устойчиви на въздействието на плетени влакна.

Друг съществен минус на шнура е фактът, че той не е прозрачен и е забележим във водата. С него трудно ще уловите внимателна и предпазлива риба. За всички останали водни обитатели обаче влакното на чешката марка Delphin ще се окаже надежден помощник. Желателно е да маркирате размера, който искате да получите. Дебелината на NEXO 12 варира от 0,10 до 0,20мм. Всяка ролка е с дължина 130м.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти