Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Плетени влакна за поводи

Специална колекция плетени влакна за поводи на марката DELPHIN е представена в тази категория на онлайн магазин Рибарчето. Продукти от сериите Fin CATON, Fin HARD, Fin HERO, HOOKLINE и др, ще отговорят на най-високите очаквания на запалените риболовци. Като вносител на продуктите на словашката марка, ние можем да предложим най-добрата възможна цена.

Защо да заложите на тях?

Плетените влакна могат да се използват в качеството на основен материал за поводи. Те имат редица преимущества пред обикновените линии и флуорокарбоните. На първо място са много по-здрави и не режат ръкохватката така, както обикновените корди. Освен това нямат памет и абсолютно не се деформират.

Единственият недостатък на плетеното влакно, който не позволява неговото масово използване, е липсата на разтягане. Това свойство понякога води до разкъсване устата на рибата след закачване, поради което тя може да се освободи. Обикновено плетените влакна се използват за дънно оборудване – пробки с методи на захранка и плъзгащо се грузило.

Плетената линия за повод трябва да отговаря на няколко изисквания. На първо място, това са: еластичност, липса на памет и висока якост на възела. Често по време на фидер риболов поводът влиза в контакт с камъни, черупки и други водни обекти, затова при такива трудни условия качеството на материала е особено важно.

В условията на слабо кълване и студена вода, риболовът с червеи често помага, като се използват най-тънките линии и дълги поводи. Според водещи експерти във фидерния риболов, по време на внимателно захапване, най-добри резултати могат да бъдат постигнати с помощта на тънки шнурове с висока якост на счупване.

При риболов на шарани е удачно да се инсталират надеждни и достатъчно дебели поводи. Такава силна риба би могла да счупи дори доста силен повод, особено при първото дърпане след захапване. Поводът за шаран Delphin SIXCOAT muddy, например, е с плътна оплетка. Неговото покритие е изработено от здрав и устойчив материал, който, едновременно с това, е и достатъчно мек. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ