Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Плетени влакна за поводи за шаранджийски и фидер риболов

Поводът е ключов елемент на оборудването при дънно ловене. Ето защо в този раздел на онлайн магазин Рибарчето, сме се погрижили да предложим на своите клиенти оптимален избор от плетени влакна за поводи за шаранджийски и фидер риболов. Даваме възможност да изберете между първокласни шнурове на словашката марка DELPHIN. Тяхната изгодна цена, в комбинация с отличното качество, ще отговори на нуждите и изисквания на всички български рибари.

Особености и приложение

Поводите за фидер са елементът, който защитава компонентите на фидерното оборудване от загуба в случай на пробив на основната линия на куката или при повеждане на рибата. Поводът позволява да се реагира при промяна в условията на риболова, заменяйки го с друг повод. Успешният улов зависи много от повода. Неговата дължина, диаметър и материала, от който е изработен са от ключово значение.

Плетеното влакно, за разлика от монофилното, няма памет, благодарение на което не се усуква. В случай че поводът е опънат до пълната си дължина в калното дъно, рибата не е в състояние да го забележи. В чисти водоеми обаче, като езера, уловът на внимателни екземпляри с плетен шнур не би могъл да гарантира същия ефект.

Плетените влакна с ниско качество се срязват лесно от черупки и остри елементи по дъното на водоемите, а също и често се оплитат около ръкохватката на въдицата. Поради тази причина, словашката марка DELPHIN подобри материалите и технологията на производство на своите поводи за фидер и шаранджийски риболов, изплитайки влакната от различен брой микрофибърни нишки с допълнително добавено модифицирано покритие.

Поводите от сериите Fin HOOKLINE са специално разработени за риболов на дъно, където преобладават различни водни препятствия – кал, трева, чакъл. Не липсва и разнообразие от цветове при влакната. Така например, водещото влакно за шаран LEADCORE е покрито с устойчиво на абразия камуфлажно покритие. То перфектно имитира дъното и става практически невидимо. Използва се за създаването на крайни линии с кука за шарани. Камуфлажният цвят позволява незабележимото представяне на цялостния монтаж за шаран. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ