• Повод за шаран Delphin FORTRESS 20m / black-green
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Повод за шаран Delphin FORTRESS 20m / black-green

Наличност:
В наличност
Модел:
101000106
Производител:
DELPHIN
Цена
8.50лв.
с ДДС 8.50лв.

Описание

Потъващо влакно за шаран, идеално за монтажи, с отлична устойчивост на триене: това са качествата, с които е известно влакното FORTRESS. То е много здраво и благодарение на оптималните си атрибути, примамката се представя на рибата по много атрактивен начин. Всички тези параметри се гарантират от плътната оплетка на отделните нишки.

Влакното може да се използва самостоятелно или в комбинация с твърдо влакно, или с флуорокарбон. То запазва своите изключителни качества, независимо дали сте на риболов в язовир или на река, или когато използвате модерни монтажи за шаран.

Предлагаме ви потъващо влакно – повод за шаран от серията FORTRESS black-green на словашката марка Delphin. Това е специална потъваща корда, която ще направи шаранските ви монтажи много по-ефективни. За направата му е използван специален материал с плътна оплетка на отделните нишки, което го прави устойчиво на абразия. Линията се предлага в черно-зелена оцветка с дължина на ролката от 20м.

Защо трябва да се използват специални влакна при шаранджийски риболов?

Пазарът на риболовни влакна е пренаситен с продукти, направени от най-различни материали. Според много риболовци всяка линия, стига да не се скъса, е способна да хване шаран, но истината е малко по-различна. Влакното за монтажи Hookline или hooklink трябва да се избере правилно за съответната риболовна ситуация.

Какво представлява hooklink влакното? Това е парче корда, което минава между основната линия и куката. Тя може да бъде къса до 1 инч (за PVA торба или chod rig), както и дълга до 12 фута (за фиксиран зиг риг). При риболов на шарани се използва вирбел за свързване на основната линия към куката. При груб риболов това понякога се извършва чрез „loop to loop” връзка (например при риболов с плувка).

В този случай оловото е винаги над куката. Hookline влакната могат да бъдат направени от голямо разнообразие от материали като монофиламент, флуорокарбон, суперлинии, плитки и плитки с покритие. Те също могат да бъдат съставени от 2 или повече различни вида материали за създаване на комбинирани монтажи. По същия начин повода на Делфин може да се използва в комбинация с твърдо влакно, или с флуорокарбон.

От какъв материал трябва да бъдат изработени вашите поводи за шаран зависи от 3 основни фактора: с какъв тип олово ловите, какво е дъното на водоема и на какво разстояние замятате. Има обаче и друг вариант – високоустойчивото на триене потъващо влакно на марката Delphin FORTRESS. То запазва уникалните си качества, независимо дали ловите в река или в изкуствен водоем с каменисто и затревено дъно.

Видео

Препоръчани продукти