• Плетено влакно FIN Shock Leader
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Плетено влакно FIN Shock Leader

Наличност:
В наличност
Модел:
500722135
Производител:
FIN
Цена
12.50лв.
с ДДС 12.50лв.

Описание

Устойчиво на абразия влакно за шаран, оплетено от комбинация на РЕ нишки и арамидови микрофибърни нишки. Арамидовите нишки принадлежат към категорията на така наречените нишки с високи характеристики (бронежилетките се правят от арамидови нишки). Максималната устойчивост на абразия е основната характеристика на влакното. Поради тази причина, това влакно е идеалното шоково влакно за бурни води с много черупки, трева и остри камъни. Кафявият му цвят се слива идеално с дъното, което позволява естественото представяне на финалния монтаж.

В търсене на качествен шаранджийски шок лидер е оправдано да заложите на плетеното влакно от серията FIN. С изключителната си гъвкавост и устойчивост на абразия, то е идеалният избор при риболов в каменисти, затревени и осеяни с раковини участъци. Плетените влакна имат редица предимства пред монофилните, на които си струва да обърнем внимание.

С какво плетеното влакно превъзхожда монофилното?

Плетените влакна се появиха на родния пазар сравнително скоро и шаранджиите мигновено решиха да тестват тази нова разработка. Някои от тях останаха възхитени от нея и веднага се отказаха от традиционния монофил. Другата част беше изключително скептична към новия продукт, като се оплакваше от редица очевидни недостатъци.

Затова до ден днешен няма твърдо мнение дали плетената корда е в състояние да замени изцяло монофилната. Всеки вид влакно има своите предимства и недостатъци. Следователно спинингистите трябва да изберат кой недостатък да пренебрегнат и кое предимство да използват. Така че въпросът: „Кой вид влакно е по-добро за спининг?“ е неправилен, тъй като всеки от видовете има право да съществува.

Основни характеристики и предимства

Плетените линии се изработват чрез оплитане на тънки влакна, като за целта се използват различни видове високоякостни материали. Най-често те са оплетени от полиестерни и арамидни влакна. Например влакното Shock Leader е изработено от комбинация на РЕ нишки и арамидови микрофибърни нишки.

За разлика от монофиламента, плетената линия не е еластична. Това е добре в смисъл, че ви позволява да усетите по-добре всичко, което се случва в другия край на такъма, а именно играта на стръвта, топографията на дъното и, преди всичко, ударите на рибата. Тази характеристика също има положителен ефект върху твърдостта на подсечката.

Плетената корда е доста устойчива на всякакви механични влияния. В това отношение тя издържа по-дълго от монофиламента. Плетката е по-тънка от влакна със същата сила. Тънката връв може да издържи същото натоварване като дебелата, следователно плитеното влакно е винаги по-тънко. Това е друго важно предимство на нашия шок лидер. Тази функция не само прави продукта по-малко забележим във водата, но също така има положителен ефект върху замятането.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти