• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Монофилно влакно Delphin KYOTO / fluo green

Модел:
101000819
Наличност:
В наличност
Цена
9.00лв.
с ДДС 9.00лв.

Описание

KYOTO е сред влакната на Delphin от най-висок клас, които се произвеждат в Япония. Благодарение на изключителната си устойчивост на триене и нулевото разтягане, това влакно е благословия за всички, които ловят риба в най-трудните терени, когато трябва да реагирате незабавно, дори и при най-лекото дръпване.

Това влакно е изключително подходящо за изключително лекия спининг и фидерен риболов. Качествата на по-тънките диаметри са подходящи за създаването на мухарски монтажи. KYOTO е просто изключително влакно, което може да се използва с повечето риболовни техники, които изискват нулева разтегливост на влакното, което ви улеснява при реакцията дори и на най-нежните дръпвания.

Kyoto се базира на ядро със средна твърдост с твърда и гладка повърхност. Комбинацията на тези два атрибута го прави идеалното влакно, ако желаете монофил с нулева разтягане, с отлична здравина на възлите, който е устойчив на механични щети по повърхността.

MM / LBS: 0,165 mm / 5,6 lbs, 0,181 mm / 6,7 lbs, 0,203 mm / 8,4 lbs, 0,234 mm / 10,3 lbs, 0,261 mm / 12,7 lbs, 0,286 mm / 15 lbs

Ако ви е нужно качествено и здраво монофилно влакно, заложете на японската сила. KYOTO fluo green на словашката марка DELPHIN е с нулево разтягане и невероятна устойчивост на триене. С флуоресцентната си зелена окраска, то се скрива добре в участъци с голяма растителност. Можете да избирате между влакна с различен диаметър и дължина на ролката.

Особености на монофилните влакна

В момента се използват два основни вида влакна - монофилни и мултифилни (плетени). Моновлакното влакно е изработено от найлон и има различни свойства в зависимост от технологията на производство. Моновлакната са изработени от найлон, който в някои страни се нарича капрон. Монофиламентът (Monofilament) е сравнително мек и еластичен материал.

Пасва добре на макарата и следователно използването на такова влакно допринася за по-дълго замятане. Влакната за риболов, изработени от няколко вида полиамид, се наричат ​​съполимер (Copolymer). Те имат значителна якост на опън, както и твърдост. Именно твърдостта, съчетана с минимален диаметър е едно от предимствата на влакната Kyoto.

Както найлонът, така и капронът принадлежат към семейството на полиамидните влакна - по отношение на техните качества това са хомогенни материали. Има някои разлики, например точката на топене, но това няма нищо общо с риболова, така че не е нужно да се впускаме в подробности.

Полезните свойства на найлона, незаменим за производството на монофилни риболовни влакна, са:

 • Мекота;
 • Устойчивост на разкъсване;
 • Способност да се разтяга, да „гаси” ритането на рибата при игра;
 • Не абсорбира влага;
 • Не реагира на температурни колебания;
 • Евтин материал.

Свойствата на найлона, които не са полезни за влакното също трябва да бъдат изтъкнати. Например, при връзване на възли найлоновата корда губи здравина. Наличието на памет води до заплитане на линията, а така разстоянието на хвърляне е намалено. След няколко риболовни пътувания част от кордата в близост до стръвта трябва да бъде отрязана, тъй като на това място тя се износва най-бързо и губи сила.

Всички недостатъци, които посочихме, не се отнасят за монофилното влакно Delphin KYOTO. Благодарение на добавените съполимери в състава на материала и новите технологии на производство, тези проблеми са напълно решени.

Видео

Препоръчани продукти