• Влакно Shock Line 80m
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Влакно Shock Line 80m

Наличност:
В наличност
Модел:
500706040
Производител:
FIN
Цена
8.60лв.
с ДДС 8.60лв.

Описание

Shock line се използва за завършване на монтажа, което позволява хвърляне на стръвта без опасност от разкъсване или претоварване на линията. SHOCK LINE модела се базира на абразивна основа. SHOCK LINE е много по-устойчива на абразивни повърхности от други стандартни найлонови линии. Напълно подходяща е за риболов във води пълни с миди, черупки, остри камъни и други. Употребата на CPA 6.6 материал гарантира ниска фрикция и висока абразивност в сравнение с други направено от PA 6 материал.

Бележка: лимитиращ фактор за носещата способност е възела. В случай, че видите нежелан възел,  веднага го премахнете и направете нов монтаж. Начина на правене на възела значително влияе на носещия капацитет. Затягането на възела трябва да бъде направено бавно и внимателно. Мястото, на което ще правите възела трябва да бъде мокро или препоръчително може да използвате FIN KNOT LOY (за увеличаване на носещия капацитет).

FIN гарантира: информацията на етикета относно диаметъра и носещия капацитет е вярна. Моля не сравнявайте с етикети на други производители. Числата на FIN са истински, като може да има неточност от порядъка на +/- 10%.

Може би нито един елемент от фидерното оборудване не повдига толкова много въпроси и не става обект на толкова много дискусии както шок лидера. Някои риболовци го боготворят и го използват навсякъде, докато други го смятат за безполезен и дори вреден в определени ситуации, предпочитайки всякакви вариации на „голи“ монтажи.

Истината, както обикновено, е някъде по средата - има сценарии за риболов, при които "шокът" значително опростява риболова. Както и такива, при които можете спокойно да се справите без него. FIN Shock Line има висока устойчивост на абразия, което го прави идеален вариант за „проблемно” дъно.

Какво представлява шок линията?

Шок лидерът е крайна приставка, която се завързва към основната линия и служи за решаване на определени проблеми. Дължината му винаги варира, като общоприетата формула е вариантът за две дължини на пръта. Съответно, колкото по-дълга е бланката, толкова по-голяма е работната част на шок лидера.

Основните задачи на шок лидера са следните:

  • Повишаване на цялостната надеждност на такъма;
  • Защита от абразивни и механични въздействия при риболов на твърдо дъно, покрито с черупки;
  • Защита на тънкия плетен шнур от бързо износване;
  • Увеличаване на твърдостта на монтажа и следователно намаляване на припокриванията и заплитанията.

Шок лидерът се плете с един от двата основни възела - Олбрайт или Керът. Тяхната особеност е липсата на изпъкнали върхове и компактни размери, поради което такъв възел преминава през пръстените, без да ги докосва и без да страда от механично въздействие.

Шок лидерът е отрязък от здраво влакно, чиято дължина се равнява приблизително на две дължини на въдицата. То трябва да е по-здраво от основното влакно. По време на замятането лидерът поема целия товар и намалява риска от скъсване.

Тънката линия позволява на риболовеца да хвърля на големи разстояния, но по време на замятането е много вероятно тя да не издържи натоварването и да се скъса. Комбинацията от лидер и по-тънка основна линия ви позволява да правите дълги замятания без загуба на оборудването.

 

 

Видео

Препоръчани продукти