• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Глава за кеп Delphin ATOMA FD

Наличност:
В наличност
Модел:
942000285
Производител:
DELPHIN
Цена
28.00лв.
с ДДС 28.00лв.

Описание

Перфектно изработената глава ще изпълни всички ваши изисквания. Благодарение на прецизните дизайн и изработка няма да откриете никакви недостатъци. Мека, негумирана червена мрежа, монтирана в лека, но здрава черна алуминиева рамка.

И тъй като мрежата е много мека, няма риск от по някакъв начин да увредите улова си. Главата пасва идеално на леката серия дръжки ATOMA и благодарение на универсалната си резба е подходяща за повечето налични на пазара дръжки.

Технически параметри:

  • Гумено покритие: Не
  • Размер на контура: 2x2mm

Особености при избора на глава за кеп

Универсалната глава за кеп Delphin ATOMA FD радва с невероятната си лекота и мекота на мрежата. Това ви гарантира най-малко две неща – удобство при използване и максимална грижа за вашия улов. Благодарение на универсална си резба, главата може да се използва не само с дръжките от серия на Атома, но и с продукти на други производители.

Ръкохватка, обръч, мрежа – това са всички компоненти на кепа. На този фон бихте си казали: какво е толкова сложно? Истината е, че кепът е специфичен компонент от риболовното оборудване и затова е важно да му се обърне достатъчно внимание при избора. Само така могат да се избегнат неприятните изненади по време на риболов.

Покупката на самостоятелна глава трябва да започне с добра теоретична подготовка. От значение е с какъв тип ръкохватка ще я използвате и по-конкретно – от какъв материал? Двата най-разпространени материала са алуминий и въглерод. Първият вид дръжки са по-скъпи, но са и много по-здрави.

Обръчът – това е базата в дизайна на рибарските кепове. Той е един вид рамка, върху която е закачена мрежата на кепа. Формата на обръча може да бъде елипса, триъгълник, правоъгълник, кръг или дори трапец. Относно самата сглобка има три типа:

  • Цели;
  • Сгъваеми;
  • Многокомпонентни.

Първия вид, поради липсата на стави, имат висока степен на натоварване и здравина. Другите две имат предимството, че са лесни за транспортиране. Има и трети вариант - това е комбинираният обръч. По форма това са две метални дъги и свързваща ги връв от плат.

Материалът, от който най-често се правят обръчите е метал (алуминиева сплав). Въпреки това, както при дръжката, има модели от въглеродни влакна. Мрежата - обикновено това е корда, текстилна (капронова) нишка или силикон. Кордата не абсорбира вода и рибни секрети (слуз и др.), което означава, че не мирише и изсъхва бързо.

Внимание заслужава и големината на отвора на мрежата. При главата за кеп DELPHIN Atoma размерът на контура е 2х2мм. Мрежата е мека, без гумени компоненти, монтирана върху здрава алуминиева рамка.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти