• Поплавък за кеп Delphin FLOW XL 20 x 7cm
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Поплавък за кеп Delphin FLOW XL 20 x 7cm

Наличност:
В наличност
Модел:
946006898
Производител:
DELPHIN
Цена
12.00лв.
с ДДС 12.00лв.

Описание

Технически параметри:

  • Дължина: 20см
  • Външен диаметър: 9 см
  • Вътрешен диаметър: 3 см
  • Дължина на колана: 31см

Висококачествен поплавък за кеп Delphin FLOW XL с размери 20 x 7cm - полезно допълнение към шаранджийското ви оборудване. Изработен от висококачествени материали и с ергономична форма, той ще ви бъде отличен помощник при изваждане на рибата от водата. Оборудван е с регулируем ластик и съвместим с всички кепове на Делфин и на други марки.

Защо е нужен поплавък на кепа?

Вероятно много малко хора са наясно, че поплавъкът, монтиран на кепа, е от основно значение за успешния риболов на шаран. Всеки, който е използвал поне веднъж такова приспособление, разбира какво удобство осигурява поплавъкът по време на изваждане на уловения екземпляр с помощта на кеп. Защо е така?

Кеповете от всички видове и размери са особено тежки в зоната на ръкохватката. Дръжката е масивна и тежка, за да може да издържи голямото тегло на шарана. Често в състава на материала, изграждащ дръжката, присъстват въглеродни влакна (carbon fiber), които са тежък метал. Понякога, за да не счупят самата дръжка, рибарите я откачват при изваждане на тежък трофей.

По този начин обаче, и двете им ръце са заети да държат главата на кепа, в която се намира рибата. Обикновено дръжката пада във водата и потъва. За да се избегне загубата на този важен детайл от конструкцията на кепа, около ствола му се поставя поплавък. Поплавъкът има специфични характеристики, на които си струва да обърнем внимание.

Особености на поплавъка

Външната му част е изработена от специална тъкан Oxford 600D, в която има материал/пяна, чиято плаваемост ще задържи дръжката на повърхността на водата. През центъра на този материал минава дупка, чийто диаметър отговаря на диаметъра на дръжката. Отворът обикновено е оформен с помощта на метал, който да осигури дълготрайно използване.

Когато поплавъкът се постави около ръкохватката, той трябва да се фиксира. За целта се използва ластична лента, която се поставя между мрежата и обръча на кепа, след което се фиксира с велкро лента. Дизайнът на първокласният поплавък за кеп Delphin FLOW отговаря на всичките ви изисквания за качество и комфорт.

Вижте още:

Препоръчани продукти