Филтър
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Спининг аксесоари

В раздела сме подбрали едни от най-добрите спининг аксесоари, сред които и богата гама силиконови примамки. Спинингистите ще останат особено доволни от нашата селекция, която включва изцяло продукти на марката DELPHIN. Принадлежностите за този метод на риболов, представени в каталога ни, имат една обща характеристика – високо качество на разумна цена.

Каква е ролята на силиконовата примамка в спининг риболова?

Силиконовата примамка, използвана в риболова, е отлично средство за улов на хищни своенравни риби. Риболовът винаги ще бъде успешен, ако изберете правилния силиконов аксесоар, но как да разберете кой е той сред разнообразието от меки примамки? Цветове, форми, материали, функционални характеристики – това са все фактори, които са в състояние да объркат начинаещия спинингист.

Силиконките, както шеговито ги наричат рибарите, съществува в огромно разнообразие. Пазарът е в състояние да задоволи изискванията на дори най-педантичния рибар, предлагайки всевъзможни и изключително реалистични имитации на различни водни обитатели. От раздела за спининг аксесоари можете да си изберете подходящи за целите ви:

 • Туистъри;
 • Виброопашки;
 • Червеи, охлюви, октоподи и др. от силикон;
 • Различни хибридни примамки.

Целта на силиконовата примамка е да имитира различни видове живи организми, като продуктите се избират съобразно лова. В зависимост от това какъв хищник възнамерявате да ловите, следва да изберете и вида на примамката. Най-добри резултати дават примамките от ядлив силикон, на който ще спрем вашето внимание.

Ядливите примамващи аксесоари са изработени от специален материал, в чийто състав влизат аминокиселини, вкусова добавка (атрактант), сол и рибено масло. Атрактантът (от лат. Attraho) представлява вещество, чието свойство е да привлича към себе си целевия биологичен вид. Атрактантите са на естествена и на изкуствена основа, като и двете са източник на специфична миризма.

Този вид изкуствена стръв не се консумира от рибата. Идеята е, че след като улови стръвта, рибата не я поглъща, а започва да я смуче, наслаждавайки се на приятния аромат. В момента, в който усети заплаха обаче, тя я изплюва, затова е важно подсечката да се направи навреме. Спинингът е риболовен метод, практикуван от много родни рибари, затова аксесоарите за него са важна част от продуктовия ни асортимент.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ