• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Силиконова примамка Delphin ZANDERA UVs 10cm RedFACE

Наличност:
В наличност
Модел:
101002588
Производител:
DELPHIN
Цена
1.20лв.
с ДДС 1.20лв.

Описание

ZANDERA UVS е най-известният модел мека стръв на Delphin. Успяхме да съчетаем перфектната форма, най-атрактивните цветове и отличната цена! Фантастичното движение на стръвта ще привлече и най-хитрите хищници. Цялата концепция, от главата до опашката и най-малките детайли, е адаптирана за риболов на хищници. Не се заблуждавайте от името, със Zandera можете да привлечете много повече риба, не само бяла риба, ами и щука, сом или костур.

Мекият характер на тази стръв й позволява да се движи по много плавен начин във всяка ситуация, било то джигинг или по-естествено движение на стръвта. Тялото е проектирано да бъде оребрено по две основни причини: първо, подводните вибрации са много привлекателни за хищниците; второ, винаги знаете точно къде да поставите куката и къде напуска тялото. На гърба и на корема има разрез за връх на куката, което позволява риболов дори и в най-обраслите води.

Може би се чудите какво означава UVS в този случай. Примамката е направена с ултравиолетови цветове за по-добро отразяване под вода, което ги прави много забележими. Помислихме и за силния аромат, който стръвта трябва да излъчва. Това ни води до „S“, което означава аромат на сол и риба, неустоима съставка за всеки хищник.

ZANDERA UVS предлага широка гама от най-ефективните цветови вариации, избрани според дългосрочни тестове в европейски води.

Delphin ZANDERA UVs 10cm RedFACE е перфектната мека стръв, подходяща за лов на хищна риба. Въпросният модел може да се купи в разнообразие от цветови вариации, като тук ви представяме белия модел с червена глава, кръстен логично – RedFACE. Примамките от силикон се използват все по-активно в спининг риболова, така че ако сте новак в тяхната употреба, то ето какво трябва да знаете.

Особености и свойства на силиконовата стръв

Силиконовите примамки не са новост – те се появиха на риболовния пазар през 70-80-те години на миналия век. У нас обаче те започнаха да се използват активно чак през 90-те. Популярността им бързо започна да нараства, основно заради ниската им цена. Силиконът е мек и евтин материал, така че загубата на примамка от този вид не може да се сравнява с тази на воблер, който е доста по-скъп.

Цветовата гама на силиконите е много широка и подходяща за всякакви условия. Силиконовите примамки се различават преди всичко по външния си вид и начина на игра във водата. За кална вода е по-добре да използвате ярки, флуоресцентни нюанси - жълто, сребристо, с отблясъци. За прозрачни води - по-спокойни, кафяви, черни или зелени.

В облачни дни червените и сините цветове работят добре, но всичко е условно. В арсенала на рибаря трябва да има възможно най-много цветове и видове, защото рибата често е много придирчива.

По форма примамките от силикон биват:

Twisters – отличават се с голяма сърповидна опашка и висока амплитуда на трептения дори при слабо течение и бавно окабеляване. Примамките от този вид са много подходящи за улов на щука и костур по време на активни периоди, особено през пролетта.

Виброопашки - стръв под формата на риба с опашка, оформена като лопата. Отличават се с бърза игра и вибрираща опашка, особено в по-силни течения. Голямата виброопашка е чудесна за риболов на щука през август и септември, но костурът и сомът също не остават безразлични.

Охлюви, ракообразни и червеи - пасивна примамка, която изисква добра игра на пръта. С подходящи умения за повеждане, този вид е много ефективен за улавяне на летаргични риби, например щука през лятото, която не реагира на играта на туистери. Освен това е най-издължен от всички и е най-подходящ за риболов в обрасли и мътни води.

Видео

Препоръчани продукти