Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Оловни тежести

Представяме ви нашата ексклузивна колекция от оловни тежести за риболов. Те се използват в почити всеки вид риболов, с изключение на риболова на муха, поради което е необходимо да си ги набавите. В каталога ни ще намерите множество разновидности, спрямо тяхното предназначение, вид, форма и метод на монтиране. Предлагаме оловата на марката DELPHIN, отличаващи се с отлично качество и ниска цена.

Полезни съвети за правилен избор

Преди да пристъпите към монтажа на рибарското оборудване, е нужно да помислите каква тежест е нужна за непосредствените ви цели. Макар значението им да не е толкова очевидно, тежестите, когато са неправилно подбрани, могат да развалят цялото удоволствие от риболова. Списъкът с неприятни изненади, които могат да възникнат от използването на неподходяща тежест е дълъг.

Тежестите се различават спрямо риболовния метод, за който са предназначени. Като тип биват:

 • Глухи – минимален брой припокривания и заплитания. Могат да се използват в по-леки монтажи при еднакво разстояние на замятане;
 • Плъзгащи се - при захапване въдицата свободно преминава през отвора на грузилото, без да предупреждава рибата;
 • С вирбел – риболовният вирбел на оловната тежест спасява основното влакно от заплитане.

Първият и доскоро единствен материал, използван за направата на рибарски тежести е олово, както и някои негови сплави. Ниско топящото се и широко разпространено оловото е тежък и много лесен за работа метал. Комбинацията от тези свойства го превръща в основен материал за производството на риболовни тежести.

Точката му на топене е само 327,5 ° C, а тази функция ви дава възможност сами да си изливате тежестите. Този метал се използва в производството от много дълго време, така че оловните грузила са широко достъпни в различни форми и размери. Освен това, в сравнение с волфрама, оловото е няколко пъти по-евтино, което му дава категоричен плюс. Но има и недостатъци: то е мек метал, затова чувствителността при лов на дъно е ниска.

От нас можете да си купите оловни тежести с вирбел, за плувка и във всички форми, в които този важен детайл се среща на пазара.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ