Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Стопери за риболов

От нас можете да закупите и така необходимите на всеки рибари гумени стопери за риболов. В раздела са представени отлични продукти на марката DELPHIN с форми Stick и Olive. Предлагаме всички възможни размери – L, M, S, SS, SSS и SSSS. Като основен вносител на продуктите на чешкия бранд, ние предлагаме най-ниската възможна цена.

Стоперът – дребен детайл с голямо приложение в риболова

Стоперът е дребен детайл, използван при подготовката на различните видове монтажи. Макар да изглежда непретенциозен и с миниатюрен размер, ролята му в риболова не е второстепенна, а понякога е дори основна. Задачата му е да „дисциплинира” някои от риболовните аксесоари, ограничавайки свободата им на движение по дължината на платформата.

Стоперите са аксесоар, чието значение дори не се оспорва от рибарите, защото се използва от тях за сглобяването на риболовните принадлежности. Основна задача на стопера е да ограничи плъзгането по протежение на влакното на елементите - поплавъка, тежестта, повода и т.н. С помощта на гумения стопер ние задаваме необходимата амплитуда на елементите на оборудването при тяхното движение по риболовната линия.

То е или напълно ограничено или фиксирано на правилното място. Функцията на стопера във веригата на оборудването е разностранна. Той преминава свободно през пръстените на въдицата и бива фиксиран върху влакното, така че то да се потопи на желаната дълбочина. Движи се свободно по риболовното влакно, в случай на промяна на елементите на оборудването. Може да се фиксира максимално здраво.

Основните характеристики на нашите стопери за риболов отговарят на всички изисквания. Те са плътни, еластични, с високо качество и нямат видими външни недостатъци. Тези характеристики са важни, защото без плътност, гуменият стопер няма да се задържи на линията и ще се изплъзне, например, под въздействието на теглото на поплавъка.

Еластичността пък е необходима за удобно движение по влакното, за да не се предизвика прекомерно напрежение. Качеството на стопера не е маловажен фактор, тъй като този аксесоар, подобно на други риболовни предмети, е обект на природни фактори като вода, слънце и др. Нискокачественият стопер, под въздействието на слънчева светлина, може просто да се разпадне в най-неподходящия момент.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ