Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Антиусукваща тръба

От този раздел на онлайн магазин Рибарчето можете да изберете идеална за нуждите ви антиусукваща тръба. Подбрали сме едни от най-добрите приспособления на словашката марка DELPHIN в комплекти от 3 и 5 броя. Тръбичките са изработени от прозрачно ПВЦ, а механизмът за фиксиране е застопорен чрез твърдо шарнирно съединение с голям метален водач. Той е уплътнен директно в пластмасата, така че не трябва да се притеснявате за счупване или скъсване дори на по-тежки фидери по време на замятане.

Предназначение и свойства на тръбичките срещу усукване

Тръбичките, предотвратяващи усукването се използват предимно от млади и неопитни рибари. Риболовците с опит се стремят да не ловят с тях, за което те нямат основателни причини. Много любители на фидер риболова смятат, че тръбата плаши рибата, в което твърдение също няма особено основание. Качествените антиусукващи тръби са изработени от прозрачни материали и остават незабележими за водните обитатели.

Антиусукващото устройство е много важен елемент, състоящ се от извита пластмасова тръбичка, върху която е прикрепен карабинер. Към това приспособление се монтира фидерът, така че от качеството на карабината зависи дали то ще се счупи. С монтирането на вирбел със стопер се осигурява плавно движение на влакното и неговото установяване в антиусукващата тръбичка.

Самото наименование описва правилно приложението на този детайл в оборудването. Без него или негов аналог, едно дълго влакно ще започне да се усуква, което ще доведе до това, че линията няма да може да се размотае или това ще се случва твърде бавно. Атиусукваща тръба е особено необходима при риболов в бързи води, тъй като удържа по-качествено захранката и предава кълването по-добре.

На бърза вода без този тип платформа можете да загубите цялата си екипировка, която ще се откъсне заедно с твърдо инсталираната захранка. Анти-усукването се проявява добре, когато се използва твърда линия на тежък фидер. Ето защо е важно да закупите качествена антиусукваща тръба с Fastlock закопчалка, а още по-добре комплект от 3 и 5 броя.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ