Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Discount
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Фидер стойки и прикачни

Тринога Delphin ATOMA
Тринога Delphin ATOMA

Очаква доставка

Отлична селекция от фидер стойки на словашката марка Delphin ще откриете в този раздел на онлайн магазин Рибарчето. Тук са представени продукти от сериите Evastic Easy, Evastic Set up и стойките с L, U, V и OO- образна форма. Макар и доста различни като приложение и дизайн, приспособленията имат някои сходни характеристики като: отлични материали, високо качество на изработка, функционалност и ниска цена.

Стойката – приспособление без аналог по отношение на комфорта

След закупуване на няколко въдици и макари, рибарите неизбежно започват да се замислят за покупката на добри стойки за фидер. От тук обаче възниква и проблема с избора на такова приспособление, а той зависи пряко от естеството на предстоящия риболов. Ако говорим за такива понятия като удобство и комфорт, стойката просто няма аналог сред риболовното оборудване.

Още в първите минути след нейната употреба рибарите отбелязват, че процесът на ловене е достигнал качествено ново ниво, превръщайки се от сложно и уморително занимание в по-лесен и приятен начин за прекарване на свободното време. Изборът би следвало да е изцяло съобразен с метода на ловене.

Например, ако планирате да ловите с една или две въдици, бихте могли да използвате единична стойка за всяка от тях. При нужда някои единични модели лесно се свързват с помощта на напречна греда, за да се монтират на тях две или три пръчки. При шаранджийския риболов, където броят на въдиците обикновено е четири, се използват специални приспособления за шаранджийски въдици.

Тук отново е важна спецификата на риболова, защото някои шаранджийски модели не са подходящи за други видове риболов. Конкретно на почитателите на риболова на дъно се препоръчва да се снабдят със специална стойка за фидер. При фидерния лов най-голямо значение има опънатото влакно, което подава сигнал към гъвкавия връх за кълване и дори за леко докосване на рибата до хвърлената захранка.

За да се постигне такава висока чувствителност, само нежната връзка на въдицата не е достатъчна. Необходима е също твърда фиксация на пръта, така че той да не се движи под поривите на вятъра и водното течение. Такава стабилност могат да осигурят само специално проектираните стойки за фидер риболов.

Нашите стойки за фидер въдици по правило отговарят на редица критерии, включително по отношение на правилната височина и форма. Стойките с Y и U-образна форма с меко и еластично покритие не просто държат здраво въдицата, но и предотвратяват нежелани драскотини по фидерния прът. За фидера не се препоръчва да се използва поставка с ниска стойка, защото при бързо течение захранката ще бъде отнесена от мястото на хвърляне в плитчините.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ