Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Фидер хранилки

Фидер кошница
Фидер кошница

Очаква доставка

Настоящият раздел ви дава достъп до чудесна селекция от фидер хранилки и свързаните с тяхното използване приспособления. Заложили сме на отличните продукти на словашката марка DELPHIN, които са предпочитани от все повече български рибари, заради отличното им съотношение между качество и цена.

Какъв вид и какво количество от тях ви е нужно?

За да бъде успешен feeder риболовът, на рибарите е нужен набор от добри и по възможност евтини фидер хранилки. Те също така трябва да са подходящи за съответните риболовни условия – за бързо, бавно течение и за спокойна вода. Дизайнът на хранилката също би трябвало да е подходящ по форма, тегло и капацитет на вместимост..

Когато риболовът се осъществява в различни водоеми, е разумно хранилките да бъдат повече и по възможност от различни видове. Ако вземем предвид факта, че неизбежно ще има случайни изстрелвания и заклещвания, то дори трябва да имате в резерв няколко еднакви. Това означава, че солидният запас с такъв вид приспособления е необходим както на начинаещите, така и на опитните фидеристи.

Кои са отличителните характеристики на различните модели?

За да направите правилния избор е необходимо да познавате в детайли фидерната хранилка. Според смесената класификация, хранилките се различават по:

 • Форма;
 • Тегло;
 • Вместимост;
 • Предназначение;
 • Материал на мрежата;
 • Център на тежестта;
 • Приспособление за окачване;
 • Степен на закритост.

По отношение на формата, предлаганите на пазара хранилки за фидер биват: квадратни, триъгълни, кръгли, полукръгли, капковидни и тип пружина. Спрямо предназначението могат да бъдат: за лов по течение, за далечно замятане, за риболов на кално дъно, за стартова захранка (с по-голяма вместимост), за жива стръв (червеи, личинки и др.) и за вискозна примамка – флет метод.

Захранващите приспособления се различават и по материала, от който е направена мрежата. Мрежата на една хранилка може да бъде от: метал, пластмаса, контур от плътна пластмаса или от синтетични ленти. Спрямо центъра на тежестта хранилките се делят на такива с измесен и с фиксиран център на тежестта.

По отношение на дизайна видовете фидер хранилки за река се срещат в затворен и открит вид, а също и със и без закачалка и със и без крила. Най-голяма популярност във фидерния риболов са си спечелили устройствата с квадратна форма, тъй като те са най-гъвкави и не е трудно да се направят. Следователно и цената им е най-привлекателна за рибарите.

Основните предимства на хранилките тип квадрат включват добра вместимост и добро съпротивление на течението. Моделите с кръгла форма от своя страна летят по-далеч и по-точно, но те са подходящи само за спокойни води. Триъгълните се използват рядко, защото вместимостта им често е недостатъчна, въпреки че се задържат добре на течението.

Защо е важно да обърнете внимание на теглото?

Фидерът е доста динамичен вид риболов, при който честотата на изваждане и хвърляне на фидера е много висока. Честото използване на фидер хранилка за захранване намалява експлоатационния живот на макарата и като цяло тя може просто да се забие в мекото кално дъно, а така стръвта ще се измие много бавно, или може изобщо да не се отдели.

От друга страна по-леките фидер хранилки, предлагани на ниска цена, не винаги са удачното решение. Ако теглото на хранилката е твърде малко, тя може просто да бъде отнесена от течението далеч от необходимото място, а точното подаване на стръвта към мястото на захранване е една от най-важните задачи при фидерния риболов.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ