Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Discount
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Фидер хранилки

 Ринг за пелета 6mm MatchPro

Очаква доставка

Фидер кошница
Фидер кошница
Фидер кошница

2.10лв. 1.68лв.

Очаква доставка

Фидер кошница PELLET / 2 бр
Фидер кошница PELLET / 2 бр

Очаква доставка

Фидер кошница PROFES MAXI

Очаква доставка

Фидер кошница PROFES MINI

Очаква доставка

Фидер кошница PROFES SPEED
Фидер кошница PROFES SPEED

Очаква доставка

Фидер хранилка Delphin inline

Очаква доставка

Настоящият раздел ви дава достъп до чудесна селекция от фидер хранилки и свързаните с тяхното използване приспособления. Заложили сме на отличните продукти на словашката марка DELPHIN, които са предпочитани от все повече български рибари, заради отличното им съотношение между качество и цена.

Какъв вид и какво количество от тях ви е нужно?

За да бъде успешен feeder риболовът, на рибарите е нужен набор от добри и по възможност евтини фидер хранилки. Те също така трябва да са подходящи за съответните риболовни условия – за бързо, бавно течение и за спокойна вода. Дизайнът на хранилката също би трябвало да е подходящ по форма, тегло и капацитет на вместимост..

Когато риболовът се осъществява в различни водоеми, е разумно хранилките да бъдат повече и по възможност от различни видове. Ако вземем предвид факта, че неизбежно ще има случайни изстрелвания и заклещвания, то дори трябва да имате в резерв няколко еднакви. Това означава, че солидният запас с такъв вид приспособления е необходим както на начинаещите, така и на опитните фидеристи.

Кои са отличителните характеристики на различните модели?

За да направите правилния избор е необходимо да познавате в детайли фидерната хранилка. Според смесената класификация, хранилките се различават по:

 • Форма;
 • Тегло;
 • Вместимост;
 • Предназначение;
 • Материал на мрежата;
 • Център на тежестта;
 • Приспособление за окачване;
 • Степен на закритост.

По отношение на формата, предлаганите на пазара хранилки за фидер биват: квадратни, триъгълни, кръгли, полукръгли, капковидни и тип пружина. Спрямо предназначението могат да бъдат: за лов по течение, за далечно замятане, за риболов на кално дъно, за стартова захранка (с по-голяма вместимост), за жива стръв (червеи, личинки и др.) и за вискозна примамка – флет метод.

Захранващите приспособления се различават и по материала, от който е направена мрежата. Мрежата на една хранилка може да бъде от: метал, пластмаса, контур от плътна пластмаса или от синтетични ленти. Спрямо центъра на тежестта хранилките се делят на такива с измесен и с фиксиран център на тежестта.

По отношение на дизайна видовете фидер хранилки за река се срещат в затворен и открит вид, а също и със и без закачалка и със и без крила. Най-голяма популярност във фидерния риболов са си спечелили устройствата с квадратна форма, тъй като те са най-гъвкави и не е трудно да се направят. Следователно и цената им е най-привлекателна за рибарите.

Основните предимства на хранилките тип квадрат включват добра вместимост и добро съпротивление на течението. Моделите с кръгла форма от своя страна летят по-далеч и по-точно, но те са подходящи само за спокойни води. Триъгълните се използват рядко, защото вместимостта им често е недостатъчна, въпреки че се задържат добре на течението.

Защо е важно да обърнете внимание на теглото?

Фидерът е доста динамичен вид риболов, при който честотата на изваждане и хвърляне на фидера е много висока. Честото използване на фидер хранилка за захранване намалява експлоатационния живот на макарата и като цяло тя може просто да се забие в мекото кално дъно, а така стръвта ще се измие много бавно, или може изобщо да не се отдели.

От друга страна по-леките фидер хранилки, предлагани на ниска цена, не винаги са удачното решение. Ако теглото на хранилката е твърде малко, тя може просто да бъде отнесена от течението далеч от необходимото място, а точното подаване на стръвта към мястото на захранване е една от най-важните задачи при фидерния риболов.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ