• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Кеп ALUX FAST 35x29cm

Модел:
101000246
Наличност:
В наличност
Цена
60.00лв.
с ДДС 60.00лв.

Описание
Delphin ALUX FAST е компактен риболовен кеп, предназначен за спининг и мухарски риболов. Размерите на отвора на мрежата са 35см x 29см. Устойчивият пластмасов корпус е снабден с ергономичен захват, изработен от каучук. Дръжката е снабдена с еластична лента с фиксираща кука, която може да бъде удължена до 60см. Мрежата е изработена от силикон с размер на окото 2,5 см х 2,5 см, така че да не наранява рибите. Теглото е 350гр.

Какъв трябва да бъде кепът, за да сте доволни от избора си?

В търсене на добър кеп за спининг, дори опитните риболовци започват да се колебаят между различните модели, налични на родния пазар. Ние препоръчваме ALUX FAST с големина на отвора на мрежата - 35см x 29см. Лек, компактен и удобен – този инструмент е идеалното предложение за мухарски риболов.

Всеки уважаващ себе си рибар, начинаещ или опитен, поне веднъж в живота си се сблъсква с въпроса за избора на кепче, особено ако за първи път му се налага да купува такъв основен риболовен аксесоар. Ето защо смятаме за полезно да ви дадем няколко насоки при избора. На първо място, кеповете се различават по следните параметри:

  • Дължина на дръжката и нейния диаметър;
  • Материал за изработка на мрежа и дръжка;
  • Дизайн на дръжката (сгъваема, масивна);
  • Размерът на "главата", нейната форма и материал за изработка;
  • Размерът на отвора на мрежата на кепа.

Освен, че ви е нужен качествен мухарски кеп, би трябвало да сте наясно и с мястото на ловене / водоема, начина на риболов и вида на рибата, която ще преследвате. От отговора на тези въпроси се определя дължината на дръжката. При риболов от брега изберете кепове с дълга телескопична дръжка (до 2 метра), а при риболов от лодка дължината на дръжката не трябва да надвишава 1-1,5 м.

За спининг и мухарски риболов , се използва спининг кеп с къса дръжка (до 0,5 м). Прикрепва се към раница или колан чрез щипка. Това ви позволява бързо да го използвате, ако е необходимо. Ако ще ловите на места, силно обрасли с тръстика и трева, изберете дълга дръжка. За чисти терени ще са достатъчни 1,5-2 м.

Диаметърът на самата дръжка зависи от вашите предпочитания. Следователно, на първо място, изборът трябва да идва от усещането ви за комфорт, когато я държите в ръцете си. Модерните дръжки са снабдени с допълнителни противохлъзгащи неопренови обвивки за минимизиране плъзгането на ръцете при боравене.

Главата на кепа може да има различна форма - кръгла, триъгълна, правоъгълна. Има и квадратни модели. Опитните риболовци се съветват да изберат триъгълна форма, тъй като в такива кепове е по-лесно да се улови рибата. Главата също така може да бъде масивна или сгъваема.

Мухарският кеп ALUX FAST е с несгъваща се рамка с кръгла форма. Дълбочината и размерът на мрежата се избират в зависимост от предполагаемия обект на улова. За риби с тегло до 1,5 кг. се избира кеп с малка мрежа и плитка дълбочина. За шаран – модел с фина и дълбока мрежа, за минимално увреждане на улова. За улов на хищни риби се избират големи кепове с мрежа от найлонови влакна.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти