• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Куки Delphin CHINU ring / 10+1 бр

Модел:
622020001
Наличност:
В наличност
Цена
4.80лв.
с ДДС 4.80лв.

Описание

Куки от червената серия Delphin HOOKAIDO са предназначени за ежедневни риболовни излети Те са много устойчиви, остри и не губят формата си дори след многократно използване. Те са изработени от висококачествен материал. В зависимост от цвета и размера на тази серия, всеки рибар може да избере най-подходящия. Асиметричната опаковка 10 + 1 позволява по-лесен достъп до избраната кука.

Delphin HKD CHINU е изключителна здрава кука, подходяща за лов на по-големи хищници. Те имат голямо разнообразие от употреба, дори могат да се използват за риболов на шаран с фидер хранилка, пелети или други примамки. 

Технически параметри:

 • с водач
 • с анти-накрайник
 • извита ос
 • напречно сечение: кръгло

Добре известно е, че рибарските куки трябва да са остри, но това е още по-важно, когато става въпрос за риболов на шаран. Остротата на върха обаче не е единствената важна характеристика. Има и други важни критерии при избора на шаранска кука, на които ще обърнем внимание. Преди това ви препоръчваме Delphin CHINU ring комплект от 10+1 броя.

Форма, вид и размер на куката

Когато ловите шаран, често се усеща съпротивление при игра на рибата, след което се получава леко потрепване, линията отслабва и шаранът се изплъзва. Повечето риболовци започват да обмислят и коригират следните причини:

 • Тънък или твърде дебел повод;
 • Дълъг или къс повод;
 • Тъпа кука.

Според много специалисти причината за загубата на рибата се крие във формата и големината на куката. Тя трябва да е съобразена с големината на стръвта, особено ако ловите с бойли. Шаранът засмуква стръвта и куката трябва да се закачи на устните на устата, а не на вътрешните ѝ части. Когато използвате малки куки, това вероятно ще се случи, а куката ще бъде с лошо качество и ненадеждна, което ще доведе до срив.

В случай на използване на кука, по-голяма от стръвта, шаранът ще я усети навреме и най-вероятно ще изчезне. Изберете размера индивидуално според вида на стръвта и размера на бойлите, ако ловите с косъм. Този модел кукички на Делфин се предлага в широк диапазон от размери.

Дължина на предмишницата:

Опитът показва, че шаранджийските куки с дълго стебло имат по-здрава структура. С тях обаче има по-малко ухапвания - поради дължината те работят по-бавно и ако шаранът е внимателен, тогава най-вероятно ще почувства куката и ще си тръгне. Техните аналози с къса предмишница са по-ефективни.

С тях ухапванията се случват по-често, но са възможни и по-чести повреди при игра на рибата. Няма универсално решение, освен че при предпазлива риба или риболов в среда, която я изнервя, шаранджийските куки с дълга предмишница ще бъдат по-малко ефективни.

Видео

Препоръчани продукти