• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Куки Delphin Feeder HALFER ring / 10+1 бр

Модел:
622045008
Наличност:
В наличност
Цена
3.60лв.
с ДДС 3.60лв.

Описание

Куки от червена серия Delphin HOOKAIDO са предназначени за ежедневни риболовни пътувания. Те са много устойчиви, остри и не губят формата си дори след многократно използване. Те са изработени от висококачествен материал.В зависимост от цвета и размера на тази серия, всеки рибар може да избере най-подходящия. Асиметричната опаковка 10 + 1 позволява по-лесен достъп до избраната кука. 

Delphin HKD Feeder HALFER е кука, предназначена за риболов с примамки. По-малките размери са идеални за много нежен и фин риболов. 

Технически параметри:

 • с ухо
 • с анти-накрайник
 • извита ос
 • напречно сечение: кръгло

Куките Delphin Feeder HALFER ring са едно достъпно и надеждно решение за риболов, което притежава отлични качества по отношение на здравина и острота на върха. Изборът на риболовните куки често определя не само успеха на риболова, но и рентабилността на покупката на риболовните принадлежности.

Как да изберете правилната кука?

Рибарските куки се предлагат в огромно разнообразие. Те се срещат в различни форми и размери, а също се изработват от различни метални сплави. Някои се захабяват и покриват с ръжда, а други запазват първоначалното си състояние, но се оказват неподходящи за определен вид риболовна техника.

Куките за риба трябва да бъдат избрани въз основа на размера и вида на стръвта по следните критерии:

 • Колкото по-малка е стръвта, толкова по-малка трябва да е куката;
 • Куки от тънка тел са подходящи при използване на деликатни и меки примамки, като хляб, но ако се хване голяма риба, има вероятност тя да я изправи и счупи;
 • Куките от дебела тел са подходящи за силна и здрава стръв. Трудно е да поставите мека стръв върху тях, но те могат да издържат натоварването на големи риби;
 • Растителни примамки като паста, перлен ечемик, царевица и други трябва да покриват напълно върха на куката;
 • При използване на животински примамки жилото на куката може да стърчи.

Диаметърът на куката е сред важните параметри. Колкото по-голяма е рибата, толкова по-дебела трябва да е телта, от която е направена куката, така че да не може да се разгъне и да се счупи. Удобно и лесно е да поставите меки и деликатни примамки на тънки телени куки, но големите риби лесно ги разгъват.

Куките, изработени от дебела тел, са проблематични за използване с деликатни примамки. Когато ловите риба на червей, тънките телени куки ви позволяват внимателно да пробиете червея зад кожата и така той ще остане жив дълго време. Ако използвате ечемик или царевица, поставяйки го на тънка кука, при замятане те постоянно ще излитат.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти