• Куки Delphin HKD Feeder FULER ring / 10+1 бр
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Куки Delphin HKD Feeder FULER ring / 10+1 бр

Наличност:
В наличност
Модел:
622040006
Производител:
DELPHIN
Цена
3.60лв.
с ДДС 3.60лв.

Описание

Куки от червената серия Delphin HOOKAIDO са предназначени за ежедневни риболовни излети. Те са много устойчиви, остри и не губят формата си дори след многократно използване. Те са изработени от висококачествен материал. В зависимост от цвета и размера на тази серия, всеки рибар може да избере най-подходящия. Асиметричната опаковка 10 + 1 позволява на рибарите по-лесен достъп до куката.

Delphin HKD Feeder FULER е универсална кука, подходяща за всички видове примамки. 

Технически параметри:

  • с ухо
  • с анти-накрайник
  • извита ос
  • напречно сечение: кръгло

Всеки рибар знае, че острата рибарска кука е в основата на успешния риболов. По-малко риби се изплъзват, ако са закачена на остра кука, а и самото закачане е много по-ефективно. Поради тази причина голяма част от риболовците се опитват да заточват куките си. Ние ви предлагаме изключително острата серия Delphin HKD Feeder FULER ring, която не губи формата си дори след многократно използване.

Трябва ли да се заточват куките?

Според опитни рибари, заточването на куката е уместно само ако се прави на мястото на риболова, в случай че затъпените върхове не позволяват да се продължи с ловенето на риба. Във всички останали случаи е по-удачно и изгодно затъпените кукички да се заменят с нови.

В същото време има ситуации, когато не е възможно да се замени куката, например, за определени примамки: силиконова риба, зимни балансьори и др., така че това умение не е съвсем излишно. За съжаление е почти невъзможно да се заточи добра съвременна кука от известен производител у дома, да не говорим за полеви условия. Всичко зависи от вида на материала, от който са направени куките.

Заточване според материала

Куки от хирургическа стомана: Съвременните скъпи куки са изработени от хирургическа стомана. Те имат игловидно заточване и тънки режещи ръбове. За производството им се използва висококачествена въглеродна хирургическа стомана, която има висока твърдост, така че ако вашата кука е загубила първоначалната си острота, не можете да я възстановите у дома, дори и с помощта на диамантен камък.

Куки от неръждаема стомана: Това са евтини куки, предлагани от различни производители - от скъпи марки и от слабо познати китайски производители. Те се заточват добре и можете да опитате да възстановите пробивния и режещия им ръб. Обикновено такъв тип кукички се използват с мормашки, балансьори и силиконови примамки.

Има много начини за заточване на кука: можете да използвате специален мусат, обикновено точило, дори камък, всичко зависи от твърдостта на куката. По-лесният и евтин вариант обаче си остава покупката на комплект куки Delphin HKD Feeder FULER ring, чиято цена е повече от изгодна.

Видео

Препоръчани продукти