Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Обтегачи

Удобството на сигнализацията при кълване на целевата риба е нещо, в което са се уверили хиляди рибари по света, включително клиентите на онлайн магазин Рибарчето. Те могат да се възползват от перфектния ни асортимент от обтегачи, дело на словашката марка DELPHIN. Подборът на продуктите е направен изключително внимателно, за да отговорим на нуждите и финансовите възможности на всеки наш реален и потенциален клиент.

Свойства и характеристики

Любителите на дънния и фидер риболова от години използват специални приспособления, за да разберат навреме кога рибата кълве. Появата на фидерното оборудване направи възможно да се види и най-малкият контакт на рибата с примамката по тънкия и гъвкав връх на въдицата. За жалост рибаря не винаги има физическата възможност да бъде близо до въдиците си, за да го забележи.

Механичният, а още повече електронният обтегач създаде огромно удобство. Това съвременно устройство информира рибаря със звуков или светлинен сигнал, че рибата е захапала стръвта. На рафтовете на магазините за риболовни принадлежности има много различни опции за сигнализатори за кълване, като най-модерните и популярни са моделите, оборудвани с пейджър.

Принципът на работа на всеки сигнализатор се основава на анализ на изтегляне на влакното. Плюс при избора на обтегача ще бъде наличието на вграден пейджър или опцията за допълнителното му добавяне. Той ще ви позволи отдалечено да следите за ухапвания. Освен това наличието на звукова аларма също е голямо предимство при избора на това устройство за риболов.

Наличието на пейджър има няколко предимства. Ако имате няколко заложени въдици, е много важно да разберете точно на коя е настъпило кълването. Пейджърът решава успешно този проблем. Ако прецизирате различните звукови сигнали за движението на влакното от и към брега, получавате пълна картина на случващото се под водата.

Различни варианти за сигнализация

Съществуват различни възможности за подаване на сигнал, че рибата е влязла в контакт с примамката, която сте заложили. Най-старият си остават механичните обтегачи за риболов. Те са евтини, но и ефективни, а също практични, надеждни и лесни за използване. Срещат се и специални шаранджийски сигнализатори, проектирани конкретно за предпазливи екземпляри.

Дистанционните модели са по-нов вариант, оборудвани с пейджър, на който се получава съобщението за покълване. Те са идеална опция за рибарите, които често напускат брега. Вече могат да се намерят и „умни” устройства - те прецизно определят естеството на трептене на влакното, като изключват колебанието му под въздействие на вятъра и водното течение.

Последното поколение обтегачи за сигнализатори са снабдени със сензор за удар. Той се монтира на върха на въдицата и реагира на нейните колебания. В нашия онлайн магазин са представени почти всички от изброените разработки. Изборът ви варира от съвсем евтини модели до супер функционални електронни устройства. Цената на обтегача обикновено зависи от неговата функционалност.

Ние предлагаме риболовните принадлежности на марката DELPHIN, като изпълняваме ролята не просто на прекупвач, а на вносител на нейната оригинална продукция. Следователно закупуването им от нас е изгодно както за търговците на едро, така и за обикновените риболовци.

Обтегачът е незаменим помощник на рибаря, особено при риболов на шаран. Всъщност, често големите риби трябва да се чакат с часове, следователно, за да не ги пропуснат и реагират навреме на тяхното кълване, опитни риболовци използват различни видове сигнализатори - от обикновени камбани и бобини до електронни модели.

Принципът на действие на един обтегач за риболов е съвсем прост, но действащ безотказно. Повечето се прикрепят към риболовното влакно и реагират на неговото напрежение, информирайки рибаря чрез звуков или светлинен сигнал, че на куката се е закачил дълго очакваният трофей.

Вероятно всеки шаранджия, решил да закупи риболовен обтегач от онлайн магазин, е бил изправен пред трудността да избере сред съществуващото разнообразие от такива приспособления. Едва ли може да се даде точен отговор на въпроса кой е по-добрият модел – механичният или електронният. Всеки любител на риболова може да избере при нас варианта, който смята, че ще му бъде удобен за използване и ще се вмести в определения за покупката бюджет.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ