Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Вариант
  0
  0
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Сигнализатори за риболов

Лампа Delphin GRAPHIT
Лампа Delphin GRAPHIT

Очаква доставка

Риболовът от брега на река или езеро сред живописна природа и в компанията на съмишленици рибари носи несравнимо удоволствие и усещане за истинско приключение. За да бъде риболовът ползотворен и за да ви възнагради с мечтания улов, не бива да тръгвате към водоема без необходимото риболовно оборудване. В този раздел ви очаква богата гама сигнализатори за риболов на утвърдената марка DELPHIN.

Какво е тяхното приложение?

За да се осигури ефективно и удобно ловене, е препоръчително да се използват електронни сигнализатори за въдица. В специализираните оф и онлайн магазини се предлагат голям брой модели с различни нива на сложност за всеки вкус - от евтини бюджетни до многофункционални на по-висока цена. Има както отделни елементи на оборудване за рибарите, така и цели специализирани комплекти.

Комплектите могат да съдържат от един до четири сигнализатора, позволяващи ви да установите съответния брой спининг въдици,за да бъде риболовът по-успешен и комфортен. Устройствата се поставят в компактен, херметически запечатан корпус, на чийто преден панел има бутони за конфигуриране и управление, както и LED индикатори за работа. Тонът и силата на звуковия сигнал се избират в съответствие с условията на риболова.

За закрепване на повечето риболовни сигнализатори върху стандартна стойка е предвидена резбова връзка, която ви позволява сигурно и неподвижно да инсталирате сигналното устройство на мястото, избрано за риболовната акция. При ловене на тъмно върху пръчката е прикрепен достатъчно мощен LED фенер. Той се включва, когато рибата започне да кълве и показва задействания прът. Устройството се захранва от 9-волтова батерия.

По-скъпите комплекти сигнални устройства включват многоканален пейджър, който позволява получаването на радиосигнал от специфичен задействан сензор на значително разстояние от риболовната зона. Тази опция позволява на рибаря да се отдалечи на известно разстояние, ако е необходимо, без риск да изпусне потенциалната си плячка.

Принцип на работа

Действието на електронните водоустойчиви сигнализатори за риболов се основава на задействането на вградения датчик за движение, в зоната на чувствителност по която преминава влакното. В Y-образната вдлъбнатина на корпуса на устройството има ролки, които захващат влакното и се въртят, когато то се движи нагоре или надолу.

В зависимост от посоката на движение на линията, сензорът изпраща сигнал към електронната схема на сигнализатора. Червеният или зеленият светодиод мига според посоката на движение. Освен това се задейства звукова аларма. Силата на притискане на ролките се регулира от специален винт. За ловене на шаран се задава по-силен натиск, който не задейства системата при ухапване на малки риби.

Механичните сигнализатори за шаран са представени също от голям асортимент. Най-търсеният комплект съдържа две вериги за различни риболовни условия.За да се увеличи теглото на индикатора, комплектът включва две тежести с различно тегло. Необходимо е активната част на въдицата да бъде по-тежка за хвърляне на стръвта на дълги разстояния.

Индикаторите се захранват от изотопния елемент, включен в комплекта принадлежности. Сглобяването на цялото устройство и подготовката му за употреба отнема няколко минути. Всичко е изключително просто и разбираемо дори за неопитен рибар. Напрежението на риболовното влакно се регулира от специален винт. Разликата също се коригира според дебелината на линията.

Съществуват и оригинални суингъри, отличаващи се със своята компактност и лекота на монтаж, висока функционалност и лекота на използване. Комплектът включва четири сигнални елемента с различни цветове.Цветът показва кой поплавък се е задействал.

Това приспособление може да се комбинира с електронен сигнализатор за риболов, което предоставя на потребителя допълнително удобство при работа. Степента на опъване на влакното се регулира от специална гайка в края на тялото.

Хангерите на различните марки са перспективна разработка на дизайнерите на рибарски принадлежности. Напълно окомплектованите сигнализатори за риболов с майка включват пет индикаторни глави с различни цветове. Това ви позволява да определите с точност задействаната въдица.

Една от главите е акумулираща светлина и ще се вижда дори на тъмно. Наличието на тежести с различно тегло ще осигури оптималното напрежение на линията, а винтовият регулатор регулира инструмента към необходимия диаметър на използваното влакно. Тежестите ще направят плувката стабилна дори при вълни и ветровито време.

Друг вид шаранджийски сигнализатори е електронният суингър с оригинален дизайн. Основата му е тънък стоманен прът, по който се движи тежест, регулираща напрежението на влакното. Във ветровито време тежестта се приближава до сигналната глава. Главата има шест технологични отвора по обиколката на тялото.

Тежестите от комплекта се вкарват в тези отвори. По този начин можете да прецизирате приспособленията за ефективно използване. Закрепването към избраното влакно се осъществява чрез специална сферична скоба с регулиране на винта.

Риболовът на лед през зимата изисква специален подход и използването на специфични принадлежности. Зимните сигнализатори за риболов не се различават особено нито като цени, нито като дизайн от електронните си аналози, използвани през топлите сезони. Оборудването не бива да е твърде обемисто, а инсталирането му трябва да отнема минимум усилия и време.

Характеристика на зимната аларма за кълване е къс прът, който заема малко място и е удобен за поставяне в палатка. Всъщност това е малка стоманена пръчка, по която се движат балансиращата тежест и самият електронен индикатор за захапване на стръвта.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ