• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Единичен сигнализатор Delphin iTON

Наличност:
В наличност
Модел:
900022485
Производител:
DELPHIN
Цена
36.00лв.
с ДДС 36.00лв.

Описание

Наистина добре проектиран сигнализатор, всеки детайл е изработен изключително прецизно. Сигнализаторът ще ви привлече веднага със своя минималистичен дизайн, който е вечен, и който ще гарантира, че този сигнализатор ще бъде изключително модерен и съвременен дори и след няколко години.

Всички използвани компоненти са изключително качество, те всички се напасват идеално и цялостната изработка на сигнализатора е наистина на високо ниво. Ние сме използвали наистина висококачествени материали, включително аристократични алуминиеви капачки и високоговорители. Това са наистина най-добре проектираните елементи на сигнализатора iTON.

Всички негови пластмасови компоненти са гумирани. В сравнение с останалите сигнализатори, сложният и труден достъп до батериите вече е минало! iTON предлага много добър и лесен достъп до електрозахранването, което прави зареждането или поставянето на батериите преди риболовния излет наистина бързо и лесно. Той се доставя с 3 бр. батерии, тип AAA.

Бонусът е, че те са включени в комплекта безплатно! По време на изпитанията, iTON доказва, че животът на батериите е изключително дълъг, а сигнализаторът е изпитван в изключително екстремни атмосферни условия (-25°C до + 35°C).

Благодарение на специалната форма на неговото тяло и покриването на електронните му компоненти, сигнализаторът е наистина доста добре защитен от проникването на вода. 

Включването и изключването се осъществява чрез джойстик, което гарантира, че няма проблем да включите или изключите сигнализатора, дори и на тъмно. Статистическите резултати показват, че той дефектира много по-малко в сравнение с останалите типове. Можете да изберете измежду 8 различни тона, като има и 8 нива на сила на звука (включително и тих режим).

iTON дава индикация за изтощена батерия и запазва избраните настройки в паметта си, като позволява възможността за осветяване на камбанката, добавяне на притискащи уши, има 5 нива на чувствителност (от 0,8 до 4,0 см), има индикатор за слаба батерия и вход за 2,5 мм жак.

Камбанката може да бъде блокирана механично чрез магнит, така че да не подава сигнал за фалшиво клъвване. Сигнализаторът iTON е наистина много близък до продуктите от серията BRITON, но той не притежава предавател, така че не може да бъде безжично свързан със слушащо устройство. Той се продава като отделен продукт.

Ние сме сигурни във високото качество на iTON, така че предоставяме 3-годишна гаранция за този наш продукт!

Delphin iTON е единичен сигнализатор, който не просто облекчава риболова. В него се съдържа цялата концепция на карпфишинга. Той е компактен, но изключително ефективен. В дизайна му ще откриете множество модерни решения, които улесняват не само използването, но и обслужването на самото устройство. Предлага се в комплект с нужните за захранването му батерии.

Защо ви е нужен сигнализатор?

Погрешно е да се смята, че сигнализаторите са необходими само на любителите на спортния шаранджийски риболов. Навсякъде, където има въдица, има място за аларми за кълване. Те ще ви позволят да се отдалечите от оборудването, да се поровите в телефона и дори да похапнете.

Съществуват два вида сигнализиращи устройства – електронни и механични. Сигнализаторът iTON на Делфин е от първият вид. Механизмът му на работа е максимално просто. Влакното се прокарва през прореза на устройството и се поставя върху специална ролка. При захапване ролката улавя движението на въдицата и започва да се върти.

В резултат на това устройството издава звуков сигнал. Някои компании експериментират и проследяват движението на линиите по други начини. Използват се магнити, фотоклетки и дори сензори за вибрации.

ВАЖНО: стандартното електронно устройство ще работи само ако линията е отстранена от брега. При ухапване „на брега“ влакното виси и ролката не усеща движението му.

Предимства на електронните сигнализатори

Основният недостатък на риболовната електроника е цената. Сигнализаторът струва пари, а за няколко въдици ще трябва да закупите цял комплект. В този случай ще ви трябват специални стойки или допълнителни поставки за такъмите. Но ако предпочитате продуктивния риболов пред бюджетния, трябва да осъзнаете предимствата на електронния сигнализатор.

Електронното сигнално устройство е свръхчувствително! То ще реагира дори на най-внимателното докосване на куката. В този случай няма да ви се налага да подскачате заради фалшиви положителни резултати – такива няма да има. Сигнализаторът може да се персонализира. При повечето модели, включително при DELPHIN iTON се регулират тонът и силата на звука, както и чувствителността на устройството.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти