• Единичен сигнализатор DELPHIN MEMORY 9V
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Единичен сигнализатор DELPHIN MEMORY 9V

Наличност:
В наличност
Модел:
900021017
Производител:
DELPHIN
Цена
32.00лв.
с ДДС 32.00лв.

Описание

При проектирането на този сигнализатор, нашето основно вдъхновение беше наистина успешния комплект Optimo, който е любим на много рибари в Европа.

Ние включихме всички популярни и предпочитани функции, както и най-важната – памет. Тази функция не е много често срещана сред сигнализаторите и поради тази причина, името на този сигнализатор е MEMORY (ПАМЕТ). Той запаметява всички настройки, дори и след изключване или след смяна на батериите.

Можете да изберете дневен или нощен режим (чрез позиционен диод). Можете да регулирате неговата чувствителност (S), сила на звука (V) и тон (T). Бутон (R) Ви позволява да изключите сигнализатора за 20 сек., което е достатъчно за монтирането му в зоната на риболов. Той сигнализира и реверсивно кълване.

Този сигнализатор има демонтируемо Snag оборудване и има вход за свързване на светлинни сигнализации. Самият сигнализатор е свързан с 9V батерия, която гарантира дългосрочната му употреба.

Специалното на Delphin MEMORY, е че неговата електрическа конструкция е покрита със смола, което означава, че той е абсолютно надежден, дори и при пороен дъжд. Delphin MEMORY е перфектният и безпогрешен спътник, който никога няма да Ви подведе!

Единичният сигнализатор DELPHIN MEMORY е усъвършенствано сигнално устройство с множество функции и най-вече с функция памет. Благодарение на наличния вход, можете да добавите допълнителни светлинни сигнализации, а от настройките можете да изберете както режима на работа (дневен или нощен), така и силата на звука и тона на сигнала. Устойчиво на намокряне, устройството ще ви служи при всякакви условия на риболов.

Особености на сигнализиращото устройство

Сигнализаторът е устройство, което информира риболовеца за кълване чрез светлинен или звуков сигнал. Благодарение на това рибарят не трябва постоянно да следи пръта и състоянието на влакното. Сигнализаторът е допълнително оборудване, което улеснява риболова и повишава неговата ефективност.

Категорично не препоръчваме закупуването на сигнализатори от неизвестни марки. Такива продукти, макар и по-евтини, не понасят трудни метеорологични условия и бързо се развалят. По-разумно е да изберете бюджетен модел на известен производител, отколкото „многофункционален“ и евтин продукт на съмнителна марка.

Принцип на работа и дизайн

Сигнализаторите не са нещо ново. Различни механични приспособления са използвани от десетилетия, но днес електрониката напълно ги измести. Електронното устройство се монтира върху стойка с помощта на резба и изпълнява функцията на преден държач на въдицата. Сигнализаторът реагира на изместването на основното влакно и неговата вибрация, когато рибата започне да кълве.

Лесен за инсталиране, сигнализаторът позволява регулиране на чувствителността, силата на сигнала и неговия тон, интензитета на подсветката, в зависимост от условията на риболов. Недостатъци на електронните сигнализатори са високата цена и зависимостта от захранване.

Някои електронни устройства са в състояние да определят движението на влакното - от брега или до брега, което дава по-точна представа за това какво се случва под водата. Противно на общоприетото схващане, електронният сигнализатор е подходящ не само за риболов на шаран, но и за риболов на дъно, където чакането рибата да започне да кълве отнема повече време.

Има два вида електронни сигнални устройства: директни и дистанционни. В дизайна на сигнализатора може да има колело, върху което е разположено риболовното влакно. Сигнализаторът се задейства от въртенето на колелото при захапване. При други модели няма колело - те реагират на вибрациите на влакното. Характеризират се с много висока чувствителност.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти