Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Легла за къмпинг

Колекцията от къмпинг легла, които предлагаме, покрива на 100% дори нереалистичните ви изисквания за комфорт и практичност. Изработени от висококачествени материали и с много на брой регулируеми опции, продуктите на словашката марка DELPHIN са артикул, с който имаме пълното основание да се гордеем. Онлайн магазин Рибарчето ви предлага тази група стоки на възможно най-ниска цена.

Особености на дизайна

Леглото за къмпинг е прието да се нарича походно легло. Това наименование се дължи на възможността конструкцията да се сгъне до компактно състояние и лесно да се събере в багажник на автомобил, килер или на балкон. Тези изделия се отличават с лекота, но същевременно имат голяма товароносимост. Подходящи са за възрастни с различно тегло, като могат да се срещат и двуместни модели.

Дизайнът на походните и в нашия случай – рибарски легла, следва определена концепция. Леката метална конструкция е задължителна, както и удобната схема на сгъване и разгъване. Факт е, че леглата, които са твърде сложни за боравене не се продават добре. Не само риболовците, но изобщо туристите, нямат желание да хабят нито време, нито усилия в сгъване и разгъване на лежанката.

Не можем да не отбележим промените в дизайна на походните кревати, които са изцяло в положителна насока. Съвременните модели са по-здрави, по-удобни, по-приятни като визия и не скърцат, както своите по-стари аналози. Спрямо своето предназначение, леглата могат да се разделят на градски и туристически.

Първият вид са нискобюджетно решение, използвано в малки апартаменти за настаняване на гости. Предимството им е, че не заемат място за съхранение. Могат дори да се скрият в килер, гардероб или под семейната спалня. Вторият тип са проектирани специално за използване в полеви условия.

Съвсем компактни са след сгъване и издържат на по-голямо натоварване. Някои модели имат допълнителни ребра за твърдост. Когато са предназначени за използване от възрастни, височината им трябва да бъде не повече от 45 – 50см, за да бъдат максимално удобни. Сгъваемите легла за риболов на словашката марка се отличават с регулируемите си крака, така че всеки сам да може да настрои височината, която му е удобна.

Материали за производство

Походните кревати се изработват от различни материали в зависимост от условията на използване. Продуктите, предназначени за домашна употреба, се произвеждат от неръждаема стомана и са покрити с полимерна боя за допълнителна защита срещу влага. Туристическите модели се изработват най-често от авиационен алуминий, който е изключително лек, но и достатъчно устойчив на натоварване.

Като вид на легловата конструкция съвременните походни легла за къмпинг са разделени на четири типа:

 • Класически;
 • С пружини;
 • С мрежа;
 • Ламелни.

Класическият модел за домашна употреба е с метална рамка, върху която с помощта на пружини е опънато износоустойчиво полипропиленово платнище. Това е най-лекият, прост и евтин вариант, но също така и най-неудобен и нетраен. Състоянието му се влошава по-бързо от това на другите видове – в рамките на три до пет години. Платнището се разтяга и провисва с времето, а матракът е рядкост. Ако го има, той не се сваля.

Усъвършенстваният класически модел, вместо платно, е с метална мрежа със затворено оплитане или пружинена основа. За разлика от платнището от полипропилен, тези два варианта поддържат оптимален въздушен обмен. Не запарват кожата и не изпотяват, а същвременно са малко по-тежки, но многократно по-здрави.

Ламелното походно легло за риболов е съвършената разработка, съчетаваща комфорт, здравина и висока товароносимост. В продукцията на DELPHIN ще забележите уникалния патентован дизайн с 6 и 8, вместо 4 крака, които дават допълнителна стабилност и позволяват леглото да се трансформира в шезлонг. Едва ли има нещо по-приятно от това да се излегнеш на шезлонга, докато чакаш рибата да закълве.

Ламелната конструкция е супер удобна за спане и добра за гръбначния стълб, разпределяйки тежестта на тялото по цялата повърхност. Леглата на тази марка са уникални и с нетрадиционния монтаж на краката. Те са монтирани върху сферични връзки, така че височината им да може да се регулира дори върху неравен терен.

Идеалното рибарско легло е с мек и топъл матрак. Тъй като всеки човек има различни предпочитания за твърдост на лежащата част, леглото EF8 EasyFlat, например, е с възможност за регулиране на твърдостта на матрака в долната и горната част, чрез пристягане на здраво въже, разположено по неговата дължина.

Да намериш здраво, удобно и дори луксозно походно легло за къмпинг не е толкова трудно, стига да знаеш от къде да пазаруваш. При нас ще намерите висококачествена риболовна и туристическа екипировка с отлични характеристики, модерна визия и много изгодна цена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ