Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Рибарски палатки

Настоящият раздел съдържа перфектна селекция от палатки за риболов на словашката марка DELPHIN. Удобни, ергономични, всесезонни и дори луксозни, те ще надвишат очакванията ви за качество и комфорт. Палатките, които ви предлагаме са просторни и с технология за климатичен контрол. Допълнително можете да закупите зимно покривало, колчета за фиксиране и комплект прозорци, заедно с мрежести покривала срещу насекоми.

Как се избира палатка?

По неписан закон, изборът на палатка повдига най-много въпроси у начинаещите рибари и туристи. От една страна палатките не са никак евтини, а от друга, изборът на модели е огромен, като същевременно е важно да се следят някои параметри. Ще бъде необходимо да се научите и как да боравите с това полезно съоръжение, защото то не е спален чувал, в който бързо да се пъхнеш.

Ние, екипът на онлайн магазин Рибарчето ще се погрижим да направите отличен избор и да останете максимално доволни от покупката. Преди всичко ви напомняме да избирате внимателно мястото, на което ще разпънете своята палатка, за да я използвате дълго. Избирайте закътани от вятър и течение места с плътна почва, за да можете да забиете здраво колчетата.

И така – кой смятате, че е най-важният параметър при избора на палатка? Визията, материалите, формата? Не, най-важната характеристика е големината. Това е първото, което трябва да обмислите, като предварително решите колко човека ще използват въпросния подслон? Има едноместни, двуместни и огромни модели, както и такива, в които се побират до три походни легла.

Видът на конструкцията е също важна характеристика на палатките. Тя най-често е с куполна или двускатна форма, опъната върху метални или карбонови пръчки. За допълнително подсилване обикновено се използват от 3 до 8 рамкиращи дъги. Куполният дизайн се отличава с добра аеродинамика и по-голяма устойчивост на вятър спрямо шатровата и двускатна форма.

Двустенните модели са окомплектовани с опъната непромокаема тента. Едностенните туристически и рибарски палатки са изработени от водоустойчива и същевременно дишаща мембранна тъкан. Те на практика не се нуждаят от допълнителна външна защита срещу влага.

Нека разгледаме отблизо технологичните характеристики, които биха направили палатката ви изключително удобна, издръжлива и лека в същото време:

Материали и техните свойства

Материалите, използвани за изработка са различни при различните видове съоръжения. Те се избират спрямо сезоните на използване. Материалът във вътрешността на палатките с двустенна конструкция (double wall) обикновено е полиестер, но се среща и найлон с просто оплитане по технология RipStop или Tefetta.

Това са видове подсилено тъкане на плата със специална подсилваща структура. По време на производството в тъканта се въвеждат еднакво разположени армировъчни нишки. Те позволяват значително увеличаване на якостта на плата, с относително малко увеличение на теглото. Вътрешната мембрана има добра дишаща способност, така че издишаната влага да преминава през материята и да излиза през вентилираните части на външната обшивка.

Материалът на едностенната палатка (single wall) се състои от здраво изтъкана основа и вътрешна мембрана. Мембраната увеличава теглото на палатката, но елиминира необходимостта от външна тента. Едностенните палатки имат много висока якост и са в състояние да издържат на бурни пориви на вятъра - не е случайно, че те са спечелили доверието на алпинистите.

Материалът на дъното на палатката трябва да бъде по-здрав от нейния купол и силно водоустойчив. Шевовете на добрите риболовни палатки са допълнително залепени или термично обработени, в зависимост от вида на използваната тъкан.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ